Puumalan tukkilauttainfo herätti niin paljon kiinnostusta, että viestisovelluksen rajat tulivat vastaan – Parissa viikossa 250 jäsentä

Suuren suosion vuoksi kunta ja UPM perustivat vielä toisenkin Whatsapp-ryhmän tukkilauttojen ihailijoille.

Mikko Kontti

Tukkilautat kiinnostavat Puumalassa. Arkistokuva.
Tukkilautat kiinnostavat Puumalassa. Arkistokuva.

Kesäkuun lopulla perustettu Puumalan kunnan ja UPM:n tukkilauttainfo on saanut innostuneen vastaanoton. Vajaassa kahdessa viikossa palvelun Whatsapp-ryhmään on liittynyt noin 250 ihmistä.

Samalla viestiryhmän enimmäiskoko on tullut vastaan. Uusi samanlainen ryhmä on jo perustettu, ja sen liittymisohjeet löytyvät Puumalan kunnan nettisivuilta.

Infopalvelua testattiin ensimmäisen kerran viime viikolla, kun tukkilautta ohitti Puumalan torstaina. Lautan kulkua seurasi Puumalansalmen sillalla tuolloin useita ihmisiä. Ei tosin ole tiedossa, kuinka moni oli tullut paikalle juuri tukkilauttainfon ansiosta.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden ja UPM:n uittopäällikkö Esa Korhonen ovat hyvillään siitä, että palvelu ja uitot kiinnostaa ihmisiä.

– Uitto on paitsi liiketoimintaa, myös sellaista Saimaaseen ja Suomen vesistöön liittyvää kulttuurimaisemaa, Korhonen kuvailee.

Seuraavat lautat ovat jo matkalla

Korhonen kertoo, että pari–kolme lauttaa on paraikaa matkalla kohti Puumalaa Savonlinnan pohjoispuolelta. Kova tuuli on kuitenkin sotkenut lauttojen aikataulua, joten hän ei osaa arvioida, milloin lautat nähdään Puumalansalmessa.

Tukkilauttainfo toimii kännykkään ladattavassa Whatsapp-viestisovelluksessa. Inforyhmien jäsenet saavat puhelimeensa ilmoituksen, kun tukkilautta on lähestymässä Puumalansalmea. Ensimmäinen ilmoitus tulee noin vuorokautta ennen lautan odotettua saapumisaikaa ja muistutusviesti tuntia tai paria ennen.

Palvelu on suunnattu ennen kaikkea matkailijoille ja muille lautoista kiinnostuneille, mutta myös veneilijät voivat hyötyä siitä.