Tilaajalle

Savonlinna ilman lörtsyä olisi kuin joulu ilman pukkia – Lörtsyt ovat olleet olennainen osa savonlinnalaista kulttuuria jo 50 vuotta

Leipomo Laurikainen on valmistanut kuuluisia lihapiirakoitaan jo kohta 50 vuotta samalla reseptillä. Kansan suussa Laurikaisenkin lihapiirakka taipuu lörtsyksi, vaikka reseptin kehittänyt Väinö Laurikainen ei tuota nimeä koskaan käyttänytkään.

Soila Puurtinen

Leipomo Laurikaisen lörtsyjä valmistetaan Kellarpellossa neljän työntekijän voimin. Kuvassa Jani Vallius (oik.) ja Mika Kilpeläinen.
Leipomo Laurikaisen lörtsyjä valmistetaan Kellarpellossa neljän työntekijän voimin. Kuvassa Jani Vallius (oik.) ja Mika Kilpeläinen.

Lörtsy, tuo litteä, puoliympyrän muotoinen lihapiirakka, on herkku, jonka kaikki savonlinnalaiset tuntevat ja jonka syöminen on olennainen osa torielämää.