Linnan liepeille tuli uusi suihkulähde – Antaa matalampaa pisaraa kuin Haapasalmen ja Koululahden lähteet

Suihkulähteiden tarkoitus on lisätä viihtyvyyttä.

Soila Puurtinen

Olavinlinnan liepeille laitettu suihkulähde on matalampi kuin Koululahden ja Haapasalmen suihkulähteet eikä näin ollen sumuta tuulellakaan maalle asti.
Olavinlinnan liepeille laitettu suihkulähde on matalampi kuin Koululahden ja Haapasalmen suihkulähteet eikä näin ollen sumuta tuulellakaan maalle asti.

Olavinlinnan liepeille Riihisaaren ja Tallisaaren väliseen salmeen asennettiin keskiviikkona uusi suihkulähde. Hieman korkeampaa suihkua antavat lähteet olivat käytössä jo viime kesänä Koululahdessa ja Haapasalmessa.

– Tässä on vähän tehokkaampi pumppu, mutta pisara on raskaampi ja kuvio siten matalampi kuin kahdessa muussa, kertoo kaupungin sähkötöiden johtaja Pekka Teerimäki.

Näin olleen suihkusta ei synny kovassakaan tuulessa kauemmas kulkeutuvaa sumutyyppistä kosteutta.

Kaikki suihkulähteet voidaan myös hämärämpien iltojen koittaessa valaista.

– Nämä on hankittu tuomaan viihtyvyyttä. Savonlinna on Saimaata ja rakennettu saarille, joten suihkulähteet sopivat tänne hyvin.

Suihkulähteet ovat kelluvia, ne pysyvät paikoillaan painojen avulla ja imevät veden suoraan Saimaasta. Teerimäen mukaan ne maksavat 7000-8000 euroa kappale ja ovat hyvin varmatoimisia. Tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole hankkia laitteita lisää.

– Tämän pari-kolme kuukautta ovat päällä, sitten otetaan pois ja hyllyyn odottamaan seuraavaa kesää. Otetaan pois reilusti ennen pakkasia. Jos on lämmin syksy ja ihmisiä liikkeellä, voidaan pitää päällä pitempään. Jos vettä tulee jo taivaalta koko ajan, otetaan suihkulähteet aiemmin pois.

Kommentoidut