Kaupallinen yhteistyö | Bovallius-Palvelut Oy

Etsitkö paikkaasi työelämässä? Kasvupolku työhön -hanke yhdistää työnhakijat ja työpaikat tehokkaasti

Kolme eri toimijaa yhdisti erityisosaamisensa, jolla autetaan työnhakijoita ura- ja työvalmennuksen keinoin siirtymään työelämässä eteenpäin ja löytämään juuri se oikea työtehtävä.

Etsitkö paikkaasi työelämässä? Kasvupolku työhön -hanke yhdistää työnhakijat ja työpaikat tehokkaasti

Itä-Savon koulutuskuntayhtymä/SAMIedu, Toimintakeskus ry ja Bovallius-Palvelut Oy toimivat nyt vahvasti ja vaikuttavasti yhdessä. Kolmen eri toimijan erityisosaamista yhdistämällä luodaan yhteinen toimintamalli työnhakijoiden ja työpaikkojen yhdistämiseksi.  

- Kasvupolku työhön -hanke auttaa työnhakijoita ura- ja työvalmennuksen keinoin siirtymään työelämässä eteenpäin. Meillä on osaavat työvalmentajat ja yrityskoordinaattori, joka etsii juuri sinun tarpeisiisi sopivaa työtehtävää, projektipäällikkö Tanja Andersin kertoo. 

Prosessi alkaa työvalmentajan tekemällä alkukartoituksella, jonka perusteella valmennusta lähdetään viemään eteenpäin. 

- Yhdessä asiakkaan kanssa voidaan tehdä esimerkiksi työnhakuasiakirjat kuntoon tai miettiä mahdollisia kouluttautumisvaihtoehtoja. Valmennuksen aikana on mahdollista harjoitella esimerkiksi työhaastatteluja ja valmentajan kanssa voi yhdessä pohtia omia vahvuuksia ja kehittämisen kohteita. 

Lisäksi valmennuksessa voidaan etsiä yhdessä työpaikkoja, työkokeilupaikkoja ja kontaktoida samaan aikaan yrityksiä selvittäen heidän työvoimatarpeitaan. 

-  Valmentaja tukee asiakasta koko matkan ajan ja lähtee tarvittaessa aluksi mukaan perehtymään työtehtäviin työkokeilu- tai työpaikalle, joka on juuri asiakkaalle etsitty. Työvalmennukseen voi osallistua ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan valmentajiin. 

Tarjolla työpaikka sekä motivoitunutta työvoimaa

Kasvupolku työhön -hankkeen projektiryhmään kuuluvat Outi Rahikainen, Jani Naukkarinen, Noora Lintu (ylärivi) ja Tanja Andersin (alarivi). Kuvasta puuttuu hanketyöntekijä Hannele Kojo.
Kasvupolku työhön -hankkeen projektiryhmään kuuluvat Outi Rahikainen, Jani Naukkarinen, Noora Lintu (ylärivi) ja Tanja Andersin (alarivi). Kuvasta puuttuu hanketyöntekijä Hannele Kojo.

Yrityskoordinaattori tekee yrityksille yrityskartoituksia, joissa kartoitetaan myös yrityksen tarpeet tulevia työvoima- ja koulutustarpeita silmällä pitäen. 

Yrityskoordinaattori Jani Naukkarinen toteaa, että monesti työllistyminen vaatii koulutusratkaisuja esimerkiksi rekrykoulutusten muodossa. 

- Käytännössä koulutus räätälöidään yritysten tarpeisiin ja työnhakija saa lyhyen koulutusjakson jälkeen itselleen työpaikan. Lisäksi työkokeilun kautta on mahdollista saada motivoitunutta työvoimaa. Valmentajat voivat auttaa yrityksiä paperiasioiden hoidossa, kuten työkokeilusopimuksissa tai palkkatuen hakemisessa. Hankkeen ideana on tehdä työllistymisestä ja työvoiman löytymisestä mutkattoman helppoa.  

Hanke on ESR-rahoitteinen ja toiminta jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka. Hankkeen toteuttajina ovat Itä-Savon koulutuskuntayhtymä/SAMIedu (osaamisen vahvistaminen, yksilölliset koulutuspolut, uravalmennus), Savonlinnan Toimintakeskus ry (työvalmennus ja kokonaisvaltainen valmennustuki) sekä Bovallius- Palvelut Oy (yrityskartoitukset ja työvalmennustuki).   

Tiedustelut:  
Tanja Andersin, projektipäällikkö, tanja.andersin@samiedu.fi, p. 044 550 6347  
Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinna 

Hanketyöntekijät:  
Outi Rahikainen, työvalmentaja, outi.rahikainen@toimarisln.fi, p. 044 555 0799  
Savonlinnan Toimintakeskus ry, Savonlinna

Hannele Kojo, hanketyöntekijä, hannele.kojo@samiedu.fi p. 044 550 6501 Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinna 

Jani Naukkarinen, yrityskoordinaattori, jani.naukkarinen@bovallius.fi, p. 040 482 9479 Bovallius-Palvelut Oy, Pieksämäki 

Noora Lintu, työvalmentaja, noora.lintu@bovallius.fi, p. 040 154 5777  
Bovallius-Palvelut Oy, Pieksämäki 

logot.jpg