Kaupallinen yhteistyö | Kotisi Oy LKV

Kun Sirpa ja Ilkka Kemppainen löysivät unelmakodin, vaihdon kanssa ei aikailtu – ”Kaikki sujui niin kuin oppikirjoissa”

Savonlinnalaiset Sirpa ja Ilkka Kemppainen haaveilivat pari vuotta omasta talosta. Kun sopiva koti lopulta löytyi, ei tarjouksen jättämisen ja oman myymisen kanssa aikailtu.

Sirpa ja Ilkka Kemppainen ovat enemmän kuin tyytyväisiä
omaan uuteen kotiinsa Savonlinnan Haapalassa. Kodinvaihdossa heitä auttoivat
Kotisi Oy LKV:n yrittäjät Reijo Rautiainen (vas.) ja Elina Pauniranta (oik.).
Sirpa ja Ilkka Kemppainen ovat enemmän kuin tyytyväisiä omaan uuteen kotiinsa Savonlinnan Haapalassa. Kodinvaihdossa heitä auttoivat Kotisi Oy LKV:n yrittäjät Reijo Rautiainen (vas.) ja Elina Pauniranta (oik.).

Savonlinnan Haapalassa Ilkka ja Sirpa Kemppaisen kodin takassa rasahtelee tuli kodikkaasti ja pikimusta koira Bläki vaatii vierailta rapsutuksia.

Kemppaisten kodissa tavarat ovat löytäneet omille paikoilleen, vaikka muutosta on aikaa vain noin kuukausi.

- Tämä koti tuntui heti ensinäkemältä omalta, eikä mieli ole muuttunut, vaan olemme olleet oikein tyytyväisiä. Tämä tuntuu jo omalta kodilta, Sirpa Kemppainen hymyilee.

Haku päällä pari vuotta

Ilkka Kemppainen muutti Kajaanista rakkauden eli Sirpan perästä Savonlinnaan vuonna 2009. Pariskunta asettui asumaan Sirpan silloiseen kotiin Nojanmaahan.

Kaksikerroksisessa rivitalossa elämä oli mallillaan. Jossain vaiheessa parin mielessä alkoi kuitenkin kyteä haave omasta talosta, jossa olisi tilaa harrastuksille sekä oma, riittävän iso ja suojaisa piha.

- Parin vuoden ajan selailtiin aina silloin tällöin asuntoilmoituksia ja muutamia käytiin katsomassakin. Sopivaa ei vain oikein löytynyt, Ilkka muistelee.

Tänä syksynä silmiin osui talo, joka vaikutti täyttävän kaikki toiveet: vuonna 1956 rakennettu reilu sataneliöinen talo oli äskettäin remontoitu ja 6000 neliön tontilta ei tila loppuisi heti kesken.

-Lisäksi talo oli sopivan matkan päässä kaupungista ja lähellä omia kotiseutujani Lehtiniemeä, Sirpa listaa.

Kemppaisten kodikkaassa talossa riittää tilaa harrastuksille ja rauhaa rennolle yhdessäololle.

Kaikki ohi viikossa

Kemppaiset ottivat viipymättä yhteyttä kohdetta välittäneeseen savonlinnalaiseen Kotisi-kiinteistönvälitystoimistoon. Näyttö järjestyi nopeasti ja Kemppaiset huomasivat astelleensa tulevaan kotiinsa.

- Tiistaina käytiin katsomassa kotia ja tehtiin heti samana päivänä tarjous. Se myös hyväksyttiin, Ilkka kertoo.

Sen jälkeen asiat etenivätkin hurjaa vauhtia. Kemppaisten koti tuli samalla viikolla myyntiin samalle välittäjälle, seuraavan viikon maanantaina rivitalokotia kävi potentiaalinen ostaja katsomassa ja tiistaina sekin oli myyty. Koko ruljanssi oli ohi siis vain viikossa.

- Kaverit pohtivat, olisiko meidän pitänyt vielä lotota samalla viikolla, kun näin hyvä tuuri kävi, Ilkka naurahtaa.

Loppumetrit menivät yhtä sutjakkaasti kuin kaupantekokin: vain noin kuukauden kuluttua kauppakirjojen allekirjoittamisesta Kemppaiset pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa Haapalaan.

- Kaikki sujui niin kuin oppikirjoissa. Jos asuntokauppaa meinaa tehdä, ei siinä kannata vitkutella, ettei ehdi tulla katumapäälle, Sirpa pohtii.

Autotalli ja perunamaa

Kemppaiset sanovat kiinteistönvälittäjän valinnan olleen heille helppoa. Heille tärkeintä oli ennen kaikkea välittäjän avoimuus, rehellisyys ja ammattitaito, jonka avulla kaupat syntyivät nopeasti ja vaivattomasti. Hyvä paikallistuntemus ja edullinen välityspalkkio olivat myös tärkeitä valintakriteerejä.

- Tästä kodista käytiin läpi kaikki asiat hyvin tarkasti eli se, mitä on tehty ja mikä ehkä vaatii seuraavaksi remonttia.

- Mitään yllätyksiä ei tullut esille, Kemppaiset painottavat.

Nyt Kemppaisten uudessa kodissa odotellaan jo ensi kevättä ja kesää. Ilkan mukaan omakotitalossa on jo syttynyt ”kaikenlaisia visioita”, kun tilaa kerran on.

- Pihalle rakennetaan varmaan ensi kesänä tallitilaa autolle ja moottoripyörälle. Perunamaakin saatetaan laittaa. Katsellaan nyt rauhassa, mitä mieleen tulee, Kemppaiset hymyilevät.


• Kotisi Oy LKV on savonlinnalainen vuonna 2013 perustettu kiinteistönvälitystoimisto, joka palvelee asunnon myyjiä, ostajia ja vuokraajia. Yritys välittää kohteita koko Savonlinnan talousalueella.
• Välitysliikkeessä työskentelevät yrittäjät Elina Pauniranta ja Reijo Rautiainen. Molemmilla on pitkä kokemus alalta ja alan koulutus.
• Yritys on saanut kolmena vuotena peräkkäin Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat-sertifikaatin ja saavuttanut korkeimman AAA-luottoluokituksen.