Kaupallinen yhteistyö | Osuuskauppa Suur-Savo

70 000 syytä hyviin tekoihin

Osuuskauppa Suur-Savo palauttaa omistajilleen tänä vuonna yli 11 miljoonaa euroa, työllistää vakituisesti 1400 ihmistä, investoi Etelä-Savoon 25 miljoonaa euroa ja jättää maakuntaan 50 miljoonan euron verotulot.

Osuuskauppa Suur-Savon 70000. asiakasomistaja on Salla Mesiäinen, joka vastaanotti Suur-Savon toimitusjohtajalta Heikki Hämäläiseltä 70000 sentin lahjasekin. Suuren lahjasekin kantamisessa auttoi Mesiäisen puoliso Jetro Väisänen.
Osuuskauppa Suur-Savon 70000. asiakasomistaja on Salla Mesiäinen, joka vastaanotti Suur-Savon toimitusjohtajalta Heikki Hämäläiseltä 70000 sentin lahjasekin. Suuren lahjasekin kantamisessa auttoi Mesiäisen puoliso Jetro Väisänen.

Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajien määrä ylitti viime vuoden lopulla 70 000 jäsenen rajapyykin. Tiukasti asiakkaidensa etuihin sitoutunut osuuskauppa lupaa myös vuonna 2018 kaikille eteläsavolaisille alueen edullisimman ostoskorin.

– Halpuuttamisesta emme luovu. On ollut puhetta siitä, että halvemmat hinnat maksatetaan ruuan tuottajilla ja että he menettävät tulojaan, mutta meillä halpuuttaminen on maksettu säästämällä omista kuluistamme, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen sanoo.

Suur-Savo ostaa vuosittain elintarvikkeita suoraan eteläsavolaisilta tuottajilta yli 20 miljoonalla eurolla. Lisäksi osuuskauppa työllistää heitä myös epäsuorasti.

– Esimerkiksi paikallisten maitotilojen tuotteet tulevat meidän hyllyihimme meijerin kautta joko maitoina tai juustoina, Hämäläinen sanoo.

Asiakasomistaja voi vaikuttaa

Asiakasomistajuus näyttäytyy monelle S-Etukorttina, jolla saa alennuksia ja joka kerryttää Bonuksia.

– Asiakasomistajiemme keskimääräinen palkitseminen vuodessa on yli 200 euroa. Sadan euron osuusmaksu maksaa itsensä takaisin puolessa vuodessa ja siis tuplaantuu vuodessa, Hämäläinen sanoo.

Osuuskauppa Suur-Savo maksaa vuosittain jäsenilleen Bonusta, osuusmaksun korkoa, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta sen toimipisteissä tehdyistä ostoksista yhteensä noin 11 miljoonaa euroa. Asiakasomistajuus tarkoittaa kuitenkin myös vaikuttamismahdollisuuksia. Palautetta voi antaa monissa eri palautekanavissa, mutta myös edustajiston vaaleissa voi vaikuttaa siihen, minkälainen oma osuuskauppa on.

Etelä-Savo on Suur-Savolle tärkeä

Osuuskauppa Suur-Savo on sitoutunut paitsi asiakasomistajiinsa myös alueeseen, jossa se toimii.

– Me olemme maakunnallinen yritys, joka maksaa veronsa tänne. Suur-Savon verojalanjälki on 50 miljoonaa euroa. Kun me menestymme, se tarkoittaa lisää verotuloja maakunnalle, mutta tietenkin vaikutus kulkee myös toiseen suuntaan, eli mekin hyödymme, kun maakunnassa menee hyvin, Hämäläinen sanoo.

Mittavin tänä vuonna valmistuvista investoinneista on Pieksämäen Prisma, jonka rakentaminen aloitettiin viime syksynä. Sen kokonaiskustannukset ovat 20 miljoonaa euroa, ja rakennusvaihe työllistää noin 350 henkilötyövuoden verran.

Muita vuoden 2018 investointikohteita ovat Puumalan Salen ja Savonlinnan perinteikkään Seurahuoneen remontoiminen. Yhteensä rahaa investointeihin kuluu 25 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 425 henkilötyövuotta työllistämisvaikutukseltaan. 

– Olemme Etelä-Savon suurin yksityinen työllistäjä. Kun tämän vuoden investoinnit toteutuvat, meidän työntekijämäärämme nousee 1300:sta 1400:aan. Ja kesätyötä tarjoamme joka kesä noin 700 työntekijälle.

Savo silmissä joka päivä

Suur-Savo tukee eteläsavolaista urheilua ja kulttuuria vuosittain 300 000 eurolla. Eniten tukea saa jääkiekon SM-liigassa pelaava Mikkelin Jukurit, mutta myös muut urheilulajit sekä erilaiset kulttuuritapahtumat ja yhdistykset ovat yhteistyökumppaneina.

Suur-Savo tekee maakuntaa tunnetuksi pitkin vuotta maakunnan ulkopuolella. Kaikille Suur-Savon asiakasomistajille sekä vapaa-ajan asukkaille lähetetään joka vuosi seinäkalenteri, jonka kuvituksena on elämän kulku Etelä-Savossa.

– Monessa eteläsuomalaisessa kodissa katsellaan pitkin vuotta kalenteria, joka muistuttaa valokuvillaan myös vapaa-ajan asukkaita maakunnasta, Hämäläinen sanoo.

suur_savo_logo.jpg