Kaupallinen yhteistyö | KodinKulma Oy

Koti on tunneasia. Savonlinnalainen kiinteistönvälitysyritys tekee töitä ammattitaidolla ja suurella sydämellä.

Kodinkulmassa asiakaslähtöisyys on selviö: asiakkaalle pyritään löytämään juuri hänen elämäntilanteeseensa sopivin ja paras ratkaisu.

– Meidän tavoitteenamme on tyytyväinen asiakas. Emme kilpaile keskenämme, vaan toimimme tiiminä asiakkaan parhaaksi, Kodinkulman Atte Mehtonen, Timo Ronkainen ja Jarkko Mehtonen korostavat.
– Meidän tavoitteenamme on tyytyväinen asiakas. Emme kilpaile keskenämme, vaan toimimme tiiminä asiakkaan parhaaksi, Kodinkulman Atte Mehtonen, Timo Ronkainen ja Jarkko Mehtonen korostavat.

– Olemme savonlinnalainen perheyritys ja haluamme asua ja tehdä töitä Savonlinnassa, kiinteistönvälitysyritys Kodinkulma Oy:n vuonna 2008 perustaneet kiinteistönvälittäjät Timo Ronkainen ja Jarkko Mehtonen sanovat.

Miesten ajatuksen jakaa yrityksen markkinointivastaava ja asuntomyyjä Atte Mehtonen, joka aloitti työt satamassa sijaitsevassa toimistossa reilu vuosi sitten. Kolmikon keskinäinen kemia toimii, ja he korostavatkin olevansa tiimi, jolla on sama päämäärä.

– Meidän tavoitteenamme on tyytyväinen asiakas. Onpa kyse myynnistä tai ostamisesta, pyrimme yhdessä löytämään asiakkaalle juuri hänen elämäntilanteeseensa parhaimman ratkaisun, Jarkko Mehtonen tiivistää.

Atte Mehtonen lisää, että paras palaute tehdystä työstä on se, että asiakas haluaa turvautua nimenomaan Kodinkulman palveluihin. Asiakaslähtöisyyden ohella yrityksen toiminnassa tärkeitä arvoja ovat ammattitaito, vastuullisuus ja luotettavuus.

– Myymme asiantuntijapalveluja. Jos emme jotain tiedä, otamme siitä selvää, Timo Ronkainen korostaa.

Jarkko: Ennakkoluulottomasti asiakkaan parhaaksi

Kodinkulma_0017-Jarkko-Mehtonen-verkkoon.jpg

Aiemmin myös vakuutus- ja rahoitusalalla työskennellyt Jarkko nimeää vahvuudekseen ennakkoluulottoman luonteensa, jonka myötä hän uskaltautuu tarjoamaan asiakkaille usein heidän toiveistaan poikkeaviakin vaihtoehtoja. Kokemus on tuonut myös vahvaa hinnoittelun tajua.

– Asiakkaalle on osattava ja uskallettava antaa realistinen arvio kohteen arvosta ja oikea kuva markkinatilanteesta. Me emme lupaile liikoja vain saadaksemme kohteen meille myyntiin.  

Kotiaan myyvää Jarkko kehottaa katsomaan tiloja ulkopuolisen silmin: puuttuuko listoja, repsottavatko tapetit tai ovatko lattiasaumat likaiset.

– Kunnossa oleva ja siisti koti luo ostajalle positiivisen mielikuvan siitä, että kodista on pidetty huolta.

Jarkko sanoo nauttivansa työstään, vaikka kaikki tilanteet eivät välttämättä juuri sillä hetkellä naurata. Kuten esimerkiksi se, kun asiakkaan vilkkaanpuoleinen koira livahti karkuteille.

– Ei auttanut muu kuin soittaa asiakkaalle, joka luonnollisesti säikähti tilannetta. Helpotus oli suuri, kun asiakas soitti illalla ja kertoi koiran palanneen turvallisesti kotiin.

Timo: Periksi ei anneta

Kodinkulma-0021-Timo-Ronkainen-verkkoon.jpg

Urallaan myös kaavoitus- ja metsäalalla työskennellyt Timo toteaa, että kokemuksesta on hyötyä kiinteistönvälitystyössä, jossa asiakkaana on hyvin erilaisia ihmisiä.

– On helpompaa löytää yhteinen kieli asiakkaan kanssa, kun on asiantuntemusta eri aloilta.

Kiinteistönvälitysalalla viimeiset parikymmentä vuotta työskennellyt Timo vertaa itseään kiinteistönvälittäjänä dieselkoneeseen.

– Minulla on periksiantamaton luonne, enkä lyö hanskoja tiskiin, vaikka kohde ei heti menisikään kaupaksi

Välittäjän työssä ei saa olla myöskään mieltynyt liikaa siistiin sisätyöhön, sillä työ vie välillä tiettömien taipaleiden taakse. Timo kertoo, että joskus on mukaan otettu jopa lumikengät. Samoin välittäjän on varauduttava näytöissä ja arviointikäynneillä joskus odottamattomiinkin yllätyksiin.

– Kerran meinasin pudota maahan avattuani hämärässä oven parvekkeelle, jota ei sitten ollutkaan.

Atte: Tuon tiimiin nuorta intoa

Kodinkulma-0013-Atte-Mehtonen-verkkoon.jpg

Kodinkulman upeat toimitilat ja yrityksen visuaalinen ilme ovat Aten käsialaa. Yrityksen kehittämisen ohella hänen vastuulleen kuuluu markkinointi.

– Suunnittelen ja toteutan markkinoinnin digistä printtiin. Lisäksi kuvaan myyntiin tulevat kohteet.

Tiimiyrittäjyyden ja markkinoinnin tradenomiksi opiskellut nuori mies tähtää tosissaan kiinteistönvälityksen ammattilaiseksi ja suorittaa parhaillaan kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoa.

– Tuon tiimiin nuorta intoa. Kaikki ajatukseni eivät välttämättä ole toteuttamiskelpoisia, mutta ne saavat Timon ja Jarkon pohtimaan asioita eri näkökulmista.

Atte kertoo huomanneensa, että kodin ostaminen on ennen kaikkea tunneasia.

– Kehotankin näyttöön tullutta asiakasta istahtamaan hetkeksi alas fiilistelemään asuntoa ja tunnustelemaan, olisiko siinä hänen tuleva kotinsa.

Kodinkulma Oy Lkv

• aito savonlinnalainen kiinteistönvälitysalan yksityisyritys
• asuinhuoneistojen, kiinteistöjen sekä tonttien välitys
• kaupanavaukset ja arviointipalvelut
• vuokrausvälitys
• erottuva ja aktiivinen markkinointi
• ammattitaidolla vuodesta 2008 lähtien

Satamakatu 9, 57130 Savonlinna
Toimisto avoinna ma-pe klo 9.00 – 16.00
puh. 044 050 2301

toimisto@kodinkulma.fi

www.kodinkulma.fi

KodinKulma-logo-verkkoon.jpg