Kaupallinen yhteistyö | Carlson

Uudistunut Carlson Savonlinna: – Tulemme tekemään asioita omalla ja erilaisella tavalla ketjuna, ja sen myötä haluamme antaa positiivisia yllätyksiä ja kokemuksia asiakkaillemme, kertoo myymälänjohtaja Miia Immonen

Savonlinnan Carlsonin rautakaupassa on viime aikoina käynyt kova kuhina: myymälää on uudistettu ja koko henkilökunta on ollut mukana uudistuksen toteuttamisessa. Avajaisia vietettiin torstaista lauantaihin 11.4. – 13.4.

Myymälästä
kaadettiin korkeita väliseiniä pois. Asiakkaat kyselivät, oletteko saaneet
jostain lisäneliöitä, kun tuntuu ja näyttää niin avaralta.
Myymälästä kaadettiin korkeita väliseiniä pois. Asiakkaat kyselivät, oletteko saaneet jostain lisäneliöitä, kun tuntuu ja näyttää niin avaralta.

– Kaikista hienointa tässä projektissa on ollut vapaus suunnitella ja toteuttaa myymäläkohtaista uutta ilmettä, vaikka ketjuna toimitaankin, sanoo myymälänjohtaja Miia Immonen.

Sekä henkilökunta että asiakkaat toiveillaan ja mielipiteillään ovat vaikuttaneet myymälän uuteen ilmeeseen ja lopullisen pohjan Miia on piirtänyt itse. Miialla on kokemusta myymäläsuunnittelusta jo ennen Carlsonille siirtymistään, lopputulos on siis ollut osaavissa käsissä.

Valikoima
ja brändit ovat monipuoliset ja laadukkaat. Carlsonilta löytyykin kaikkea
kotiin, astioista ja vaatteista rakennustarvikkeisiin.
Valikoima ja brändit ovat monipuoliset ja laadukkaat. Carlsonilta löytyykin kaikkea kotiin, astioista ja vaatteista rakennustarvikkeisiin.

Valikoimamme laajuus yllättää erityisesti nuoret asiakkaat

Miia aloitti tammikuussa 2018 myymälänjohtajana Savonlinnan Carlsonilla. Aikaisempaan työhön Keskon päivittäistavarapuolella verrattuna tuotteiden määrä on suurempi rautakauppapuolen tuotteiden myötä ja käytännössä sesonki eri tuoteryhmien kautta on menossa ympäri vuoden.

– Usein kuulee erityisesti nuorempien asiakkaiden hämmästelevän, että teiltähän löytyy myös tällaisia tuotteita, jotain mitä he eivät tienneet meillä olevan valikoimassa. Meillä on laadukkaat brändit ja tuotteet ja esimerkiksi ensimmäiseen omaan asuntoon muuttavat nuoret löytävät meiltä käytännössä kaiken tarvittavan omaan kotiinsa, sanoo Miia.

Rautakauppa Carlsonilta löytyy tuotteita niin kodin sisustamiseen ja
remontoimiseen kuin vapaa-aikaankin.
Rautakauppa Carlsonilta löytyy tuotteita niin kodin sisustamiseen ja remontoimiseen kuin vapaa-aikaankin.

Asiakaspalvelun laadukkuuteen panostetaan

Carlson panostaa myös asiakaspalveluun ja on ylpeä siitä.

– Asiakkaan kanssa vietetty aika palvelutilanteessa ja muuten jutellen on pidempi kuin esimerkiksi päivittäistavarapuolella, mutta se on pelkkää plussaa, iloitsee Miia, jonka löytää välillä myös kassan takaa tai tuotteiden hyllyttämishommista myymälän puolelta.

Lämpimästi tervetuloa uudistuneeseen rautakauppaamme. — Miia Immonen

Asiakkaat ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti monessa mukana olevaan myymälänjohtajaan. ”Ai sie oot tämän kylän tyttöjä, onpa hyvä juttu” kuuluu monesti asiakkaiden suusta, kun he kuulevat Miia olevan kotoisin aivan naapurista, Kerimäeltä.

Rautakauppatuotteissa apu asiakkaille löytyy osaavilta ammattilaisilta
pitkäaikaisella kokemuksella.
Rautakauppatuotteissa apu asiakkaille löytyy osaavilta ammattilaisilta pitkäaikaisella kokemuksella.

Juhlavuosi vastuun ja välittämisen teemalla

Carlson viettää tänä vuonna 160-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden teema on Vastuuta ja välittämistä 160 vuotta.

Vastuu ja välittäminen näkyvät konkreettisesti Carlsonin sisällä päivittäisessä työssä. Henkilökunnasta välitetään muutenkin kuin lakien ja säädösten mukaisesti. Kaikki kunnioittavat toisiaan ja antavat tarvittaessa apunsa yli omien työtehtäviensä. Välittämisestä kertoo mm. se, että Savonlinnan Carlsonin henkilökunnan työsuhteet ovat jatkuneet jo 10-30 vuotta ja pisin jopa 50 vuotta.

Osa vastuun ja välittämisen teemaa on myös Carlson goes Green, kierrätys ja tuotteiden lajittelu sekä kierrätykseen menevien tuotteiden vastaanotto. Pitkäaikaiset yhteistyösuhteet tavarantoimittajien kanssa kertovat yhteistyökumppaneista välittämisestä.

Savonlinnan Carlsonin myymälä on uudistuksen jälkeen avara ja toimiva.
Savonlinnan Carlsonin myymälä on uudistuksen jälkeen avara ja toimiva.

Kaikkien kaupunkilaisten yhteinen kohtaamispaikka, jonne on aina tervetullut olo

Miia näkee itse myymälän Savonlinnalaisten kohtaamispaikkana, kaupungin ”olohuoneena”, jonne kaikilla on aina tervetullut olo, jossa tapaa tuttaviaan ja saa asiantuntevaa ja välittävää asiakaspalvelua.

– Tulemme tekemään asioita omalla ja erilaisella tavalla ketjuna, ja sen myötä haluamme antaa positiivisia yllätyksiä ja kokemuksia asiakkaillemme. Tästä hyvänä esimerkkinä asiakasilta, jossa paikan päällä on tavarantoimittajien lisäksi savonlinnalaisia yrittäjiä edustamassa itseään ja kertomassa omasta toiminnastaan. Tällä tavalla haluamme kehittää myös paikallista yhteisöllisyyttä, sanoo Miia.

– Lämpimästi tervetuloa uudistuneeseen rautakauppaamme, toivottaa Miia.

Myymälä on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin klo 8-19 ja lauantaisin 9-16.

www.carlson.fi

Carlson_logo_verkkoon.jpg