Kaupallinen yhteistyö | Kotisi Oy

Savonlinnassa olisi nyt sijoittajien markkinat ja hyväkuntoisille, oikein hinnoitelluille omakotitaloille ostajia – ” Välittäjän pitää tehdä työtä koko ajan ihan täydellä sydämellä”

Savonlinnan asuntomarkkinat elävät kiinnostavaa aikaa. Mökkikaupan alkuun kannattaa varautua jo nyt, sillä ostajat lähtevät liikkeelle varhain keväällä, muistuttavat kiinteistönvälitystoimisto Kotisi Oy LKV:n yrittäjät Elina Pauniranta ja Reijo Rautiainen.

Savonlinnassa olisi nyt sijoittajien markkinat ja hyväkuntoisille, oikein hinnoitelluille omakotitaloille ostajia – ” Välittäjän pitää tehdä työtä koko ajan ihan täydellä sydämellä”

Lempeä joulutunnelma leijailee Olavinkadun varrella sijaitsevan Kotisi Oy LKV:n toimistossa. Kiinteistönvälitysalalla vuoden viimeinen kuukausi rauhoittuu samaa tahtia kuin joulukalenterista availlaan luukkuja.

Kulunut vuosi sen sijaan on ollut täysin savonlinnalaisella kiinteistönvälitystoimistolla vauhdikas, jopa poikkeuksellisen vauhdikas.

Yrittäjä Reijo Rautiainen nimittäin ennakoi, että tänä vuonna kauppoja saattaa syntyä viime vuosia enemmän. Savonlinnassa kuljetaan siten jopa yli valtakunnallisen kehityksen tahtia.

- Täällä on kysyntää hyvin monenlaisille asunnoille. Vastoin monen mielikuvia esimerkiksi hyväkuntoiset omakotitalot kiinnostavat nyt pariskuntia jopa enemmän kuin keskustan kerrostalot. Myös vähän syrjemmässä oleville kohteille on kysyntää, vaikka toki palveluiden läheisyys on aina hyvä juttu, Rautiaisen yrittäjäkollega Elina Pauniranta vahvistaa.

Hänen mukaansa tilanne elää jatkuvasti ja jokaisen myyntikohteen tilanne on uniikki.

- Jossain määrin mennään ääripäästä toiseen. Joskus kohde, jonka oletamme menevän hyvin nopeasti kaupaksi, odottaakin ostajaa pidempään ja päinvastoin.

- Ala pitää siinä mielessä nöyränä, että koskaan ei voi olla varma, eikä ainakaan paukutella henkseleitä. Työtä pitää tehdä koko ajan ihan täydellä sydämellä asiakkaan parasta kuunnellen ja etsien, Pauniranta kuvailee.

Siisteys ja ilmeenkohotus kannattaa

Asunnon myyntiä suunnitteleva voi itse vaikuttaa monin tavoin kohteen houkuttelevuuteen. Rautiaisen mukaan tärkein tekijä on tietysti hinta.

- Sen on oltava nykyisin kohdillaan. Ostajat ovat hintatietoisia, eikä esimerkiksi järvinäköalasta välttämättä makseta Savonlinnassa ekstraa.

Hintaan ja myyntinopeuteen vaikuttaa keskeisesti myytävän kohteen yleiskunto ja -ilme. Paunirannan mukaan minimivaatimus on se, että kohde on siivottu hyvin.

- Siisteys kertoo myös omaisuuden arvostuksesta ja jossain määrin potentiaaliset ostajat päättelevät siitä, kuinka kodista on muutenkin huolehdittu.

Pauniranta sanoo, että etteivät niin sanotut remonttikohteet ole kovinkaan monen kiikarissa. Osin syy on ostajien kiireinen elämä, johon remontit eivät tahdo mahtua, mutta myös se, että pankit myöntävät aiempaa nihkeämmin remonttilainaa.

Myyjänkään ei yleensä kannata teettää isoja remontteja pelkästään myyntiä varten, mutta jo suhteellisen pieni ilmeenkohotus voi tehdä ihmeitä.

- Esimerkiksi kulahtaneet ja rikkinäiset keittiökaapistojen ovet voi olla järkevää vaihtaa uusiin, Pauniranta vinkkaa.

Paunirannan ja Rautiaisen mukaan myös asuntosijoittajilla olisi nyt kiinnostavat markkinat Savonlinnassa, sillä vuokrataso on pysynyt hyvänä.

- Sijoittajat ovat silti aika varovaisia, vaikka nyt juuri kannattaisi ostaa.

Valmistele mökki myyntiin ajoissa

Talvi on hyvää aikaa myös varautua ensi kesän mökkikauppasesonkiin. Pauniranta sanoo, että moni mökinomistaja herää myyntiajatuksiin vasta syksyn tullen, mökkikauden päätteeksi.

- Se on harmillisesti yleensä väärä hetki, sillä syksyisin ja talvella kauppoja ei juuri tehdä.

Kesäasuntojen kysyntä on parhaimmillaan keväällä heti, kun lumet alkavat sulaa.

Siksi mökin myymistä suunnittelevien kannattaa käyttää talviaika hyödyksi ja varautua myynnin aloitukseen pakkaskeleillä. Näin kaikki on valmista, kun auringonsäteet nostattavat ostajien mökkikuumetta.

- Toki joskus olen tehnyt mökkikaupat uudenvuodenaattonakin, mutta se on harvinaisempaa, Rautiainen naurahtaa.

Kotisi Oy LKV

Kotisi Oy LKV on savonlinnalainen vuonna 2013 perustettu kiinteistönvälitystoimisto, joka palvelee asunnon myyjiä, ostajia ja vuokraajia. Yritys välittää kohteita koko Savonlinnan talousalueella.

Välitysliikkeessä työskentelevät yrittäjät Elina Pauniranta ja Reijo Rautiainen. Molemmilla on pitkä kokemus alalta ja alan koulutus.

Yritys on saanut kolmena vuotena peräkkäin Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat-sertifikaatin ja saavuttanut korkeimman AAA-luottoluokituksen.

kotisi_logo.jpg