Kaupallinen yhteistyö | Järvi-Suomen Energia

Siirtymällä paperilaskusta e-laskutilaukseen säästää paperia ja luontoa — ja jos Järvi-Suomen Energian asiakas tekee sen 2018 vuoden loppuun mennessä, tulee samalla aarniometsän suojelijaksi

Järvi-Suomen Energia lahjoittaa jokaista uutta e-laskutilausta kohti 5 euroa Luonnonperintösäätiölle, joka ostaa sillä lisää metsää suojeltavaksi Etelä-Savon Kyöpelinvuorelta.

— Kun
sähkölasku tulee e-laskuna, ei tule paperijätettäkään, joka pitäisi sitten toimittaa 
kierrätykseen. Ja mikäli tarvitsee palata laskuihin, ne löytyvät kaikki 
arkistosta, Eila Tuovinen sanoo.
— Kun sähkölasku tulee e-laskuna, ei tule paperijätettäkään, joka pitäisi sitten toimittaa kierrätykseen. Ja mikäli tarvitsee palata laskuihin, ne löytyvät kaikki arkistosta, Eila Tuovinen sanoo.

Mäntyharjulainen Eila Tuovinen ei enää edes muista, miltä paperinen sähkölasku näyttää — niin kauan hänen sähkölaskunsa on tullut e-laskuna.

— Tai eihän sitä erikseen tarvitse käydä maksamassa, kun on aikoinaan valinnut laskulle automaattisen maksun. Lasku tulee automaattisesti ja maksaa itse itsensä tililtä. Tuovinen sanoo.

Tuovinen hankki tietokoneen noin seitsemän vuotta sitten, ja perheen nuoret opettivat mummolle heti tuoreeltaan, miten konetta käytetään. Siitä lähtien myös pankkiasiat, kuten sähkölaskujen maksu, on hoitunut helposti verkkopankissa.

Järvi-Suomen Energia lahjoittaa viisi euroa aarniometsän suojeluun jokaista uutta e-laskutilausta kohden. — Pilvi Lötjönen

Ensin Tuovisen sähkölasku tuli sähköpostiin, josta hän sen haki ja kävi maksamassa verkkopankissa, mutta pian hän siirtyi vieläkin vaivattomampaan e-laskuun.

— E-laskuun vaihtaminen ei todellakaan ollut vaikeaa. Menin verkkopankkitunnuksilla pankkini sivulle ja hyväksyin e-laskuun siirtymisen yhdellä ruksilla. Piti vaan olla muutama asiakastieto edellisestä laskusta, Tuovinen kertoo.

Vuonna 2004 Luonnonperintösäätiö osti Kyöpelinvuorelta 17 hehtaarin suojelualueen, ja tällä hetkellä suojeltua aluetta on lahjoitusvaroin saatu ostettua yhteensä 40 hehtaaria.
Vuonna 2004 Luonnonperintösäätiö osti Kyöpelinvuorelta 17 hehtaarin suojelualueen, ja tällä hetkellä suojeltua aluetta on lahjoitusvaroin saatu ostettua yhteensä 40 hehtaaria.

Kyöpelinvuorelta ostetaan metsää suojeltavaksi

Järvi-Suomen Energialta on viimeisen seitsemän kuukauden aikana lähtenyt yksityisille kuluttajille 209 000 ja yrittäjille 21 500 paperilaskua. Se tarkoittaa, että yhtiö lähettää kuukaudessa keskimäärin 33 000 paperilaskua.

Järvi-Suomen Energia kannustaa asiakkaitaan siirtymään e-laskuihin jo sen vaivattomuuden ja varmuuden vuoksi.

— Paperinen lasku saattaa joskus jäädä jostain syystä kokonaan jakamatta, tai se voi tulla perille myöhässä. E-lasku tulee asiakkaan verkkopankkiin laskun lähetyspäivänä, sanoo Järvi-Suomen Energian palveluasiantuntija Pilvi Lötjönen.

E-lasku on myös ympäristöteko, sillä 33 000 paperilaskua kuukaudessa tarkoittaa paljon paperia, jonka tekemiseen on kaadettu paljon puita.

Järvi-Suomen Energia käyttää e-laskuun siirtymisessä  kannustimena luonnon suojelemista. Jokainen asiakas, joka siirtyy paperisesta laskusta e-laskuun on mukana hankkimassa lisää aarniometsää Luonnonperintösäätiön suojelualueelle Mäntyharjun Kyöpelinvuorelle 10 neliön verran.

— Järvi-Suomen Energia lahjoittaa viisi euroa aarniometsän suojeluun jokaista uutta e-laskutilausta kohden. Kun siirtyy vuoden 2018 loppuun mennessä e-laskuun, on mukana hankkimassa rauhoitettua metsää Kyöpelinvuorelta.

Rahat lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle, joka ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.

Eila Tuovinen on maksanut sähkölaskunsa e-laskuna jo vuosia, koska se on kätevä ja vaivaton.
Eila Tuovinen on maksanut sähkölaskunsa e-laskuna jo vuosia, koska se on kätevä ja vaivaton.

Paperilaskusta vaivattomasti e-laskuun

Yksityisasiakkaat

+ Saat vaivattoman e-laskun käyttöösi tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa joko verkkopankissa tai pankin palvelupisteessä.

+ Ota esille viimeisin paperilasku, josta saat sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot, kuten viitenumeron. Sen jälkeen kaikki on helppoa: saat e-laskun laskun lähetyspäivänä oman pankkisi verkkopalveluun ja voit myös asettaa sen siellä automaattisesti maksuun, jolloin ei tarvitse huolehtia sähkölaskun eräpäivästä.

+ E-laskut jäävät talteen pankin palveluun myöhempää tarkastelua varten. Kaikki laskut löytyvät sähköisestä Helmi-asiointipalvelusta Laskuni-osiosta, jossa niitä voi tarkastella ja säilyttää.

+ Ilmoitathan sähköisen laskun tiedot myös energianmyyjällesi.

Yritysasiakkaat

+ Yritysasiakkaat voivat saada laskun yritysten sähköisenä verkkolaskuna.

+ Yritys ilmoittaa Järvi-Suomen Energialle yrityksen tiedot (asiakasnumero, yrityksen nimi ja osoite sekä y-tunnus) sekä verkkolaskuosoitteen sähköpostitse laskut@sssoy.fi osoitteeseen.

Lue lisää Järvi-Suomen Energian nettisivuilta

Kyöpelinvuori

+ Luonnonperinnönsäätiön syksyllä 2004 ostama Kyöpelinvuoren suojelualue löytyy Mäntyharjulta.

+ Kyöpelinvuorella on monenlaisia elinympäristöjä. Alueen läpi virtaa Vaaherpuro, eteläpään Purolaakso on suojelualueen villeintä ympäristöä ja länsipuolella kohoaa sokeritoppamainen Kyöpelinvuori, jonka rinteillä esiintyy muun muassa vanhaa kolohaavikkoa. Kyöpelinvuorelta laskeuduttuaan voi vaeltaa läheiseen korpeen, jossa maata peittää yhtenäinen rahkasammalmatto.

+ Metsän pesimälinnustoon kuuluvat esimerkiksi kanahaukka ja pohjantikka.
Suojelualueelle ei kulje autolla ajettavaa tietä, vaan sinne pääsee ainoastaan metsäpolkua yli Lärsänkankaan noin 350 metrin matkan. Tarkat ajo-ohjeet löytyvät Luonnonperintösäätiön sivuilta.

+ Lue lisää Kyöpelinvuoresta Luonnonperintösäätiön sivuilta

1.jpg

Järvi-Suomen Energia

Asiakaspalvelu arkisin klo 8–18, puhelin 0800 90444