Kaupallinen yhteistyö | Lumme Energia

EKOenergialla ympäristöystävällisempiä tietoliikenneyhteyksiä

BLC Telecom ja Lumme Energia tekevät yhdessä töitä ympäristöystävällisemmän tietoliikenteen puolesta. BLC:n tietoliikenneyhteydet kulkevat ekologisesti Lumme Energian EKOenergialla ja Savonlinnassa BLC:n laajakaistapalvelut tuotetaan Lumme Energian tytäryhtiön, Solarigon, toimittaman aurinkovoimalan sähköllä.

EKOenergialla ympäristöystävällisempiä tietoliikenneyhteyksiä

Kuinka arki toimisi ilman sähköä ja internetiä? Hetkellisesti ilman tulisi kyllä toimeen, mutta pidemmän päälle elämä muuttuisi hankalaksi; niin kiinteä osa joka päivästä elämäämme sähkö- ja tietoliikenneverkot jo ovat. Eikä niiden käyttö ole vähentymässä, päinvastoin!

BLC Telecom on huolehtinut Savonlinnan seudun tietoliikennepalveluista jo toistasataa vuotta. Myös sen kumppanin Lumme Energian juuret ovat vahvasti Etelä-Savossa. Pitkän yhteistyön salaisuus piilee paikallisuudessa, yhteisissä arvoissa sekä tulevaisuuden näkymissä.   

BLC Telecom ottaa ilmastotalkoot tosissaan, Lumme Energia on mukana talkoissa 

Harva vielä toistaiseksi tarkastelee omaa datankäyttöään osana kulutusvalintojaan. Kuitenkin tietoliikenteen käytön lisääntyessä kasvaa myös sähkön tarve.

BLC harppasi ensimmäisen askeleen päästöttömän sähkön hyödyntämiseen investoimalla omaan aurinkovoimalaan. Vuosia ajatuksissa hautuneen idean mahdollisti Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo, joka toimitti ja asensi aurinkojärjestelmän BLC:n pääkonttorin katolle. BLC Telecomin Savonlinnassa tarjotun kiinteän verkon laajakaistapalvelut tuotetaankin nykyään puhtaasti aurinkoenergialla. 

Ekologista lähisähköä Savonlinnasta 

Lumme Energian Jukka Melonen on jo vuosia huolehtinut  BLC:n sähköasioista. Jukan ehdotettua EKOenergiaan siirtymistä aurinkovoimalan rinnalle, BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen innostui.  

– Jukka nosti esiin EKOenergian, ja kysyi, oletteko miettineet tällaista? Olimme välittömästi sitä mieltä, että tätähän kannattaa edistää, hän kertoo.   

Nyt tietoliikenne liikkuu Lumme Energian päästöttömällä EKOenergialla ja Solarigon toimittaman aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä.  

– Kun tehdään päätöksiä ekologisempaan sähköön siirtymisestä, haluamme varmistua energiaa tuottavien laitosten asianmukaisuudesta, Hannu Väänänen avaa BLC:n arvoja.

näppis.jpg

EKOenergia on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki sähkölle. EKOenergia-merkki varmistaa, että valinnalla on mahdollisimman vähän vaikutuksia luonnon ja ympäristön tilaan.  

– Luotamme, että Lumme Energia huolehtii näistä asioista, BLC:n toimitusjohtaja toteaa.  

Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa, 100% uusiutuvaa energiaa tuotetaan Mikkelissä Pursialan voimalaitoksessa sekä Savonlinnassa Schaumanintien voimalaitoksessa.  

– BLC:n käyttämä EKOenergia tulee parhaimmillaan aivan läheltä heitä, Savonlinnan voimalaitokselta. Siellä tuotettu energia niin sanotusti ”korvamerkitään”, joten parhaimmillaan sähkö on lähisähköä ja lisäksi se on täysin CO²-vapaata sähköä, Lumme Energian Jukka Melonen kertoo sähkön alkuperästä:  

– Ostamalla ja suosimalla palveluja, joissa käytetään ympäristöystävällistä EKOenergiaa, saa alkuperätakuut pikkurahalla”. 

Tietoliikenne liikkuu nyt ekologisesti 

BLC:n käyttämä energia menee suurimmaksi osaksi tietoliikenteen tuottamiseen.  

Energiatehokkuus, päästöjen vähentäminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat tämän hetken trendejä ja arvovalintoja. Kun verrataan eri tietoliikennepalveluiden kuluttamaa energiaa suhteessa kuljetetun datan määrään, on kiinteä valokuitu energiatehokkuudessaan ylivoimainen voittaja. Mobiilitukiasemien ja niiden kautta kulkevan datan määrän kasvaessa, kasvaa tukiasemien vaatiman sähkön kulutus voimakkaasti verrattuna muihin laajakaistateknologioihin. 

Onkin mahdollista, että tietoisuuden lisääntyessä kuluttajat alkavat vaatimaan, että mobiilidataan käytetystä sähköstä tietty osuus tulee olla ekologista ja kestävää kehitystä tukevaa sähköä.   

– Uskomme, että ympäristöystävällisen sähkön käyttö on tulevaisuudessa vaatimus. En yllättyisi, jos jo viiden vuoden päästä se on edellytys niin kuluttaja-asiakkailla kuin yritysasiakkailla, BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen pohtii: – Asiakas tekee arvopohjaisia valintoja, eikä asiakkuussuhteita välttämättä synny, jos yritykset eivät täytä toivottuja kriteerejä. 

Valinnoillaan voi vaikuttaa huomiseen 

Lumme Energia tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää ekologista ja päästötöntä sähköä. EKOenergialla tuotettu sähkö tukee kansainvälisen Ilmastorahaston hankkeita. Lumme Energian ja Solarigon aurinkosähköjärjestelmäratkaisujen kautta jokainen kuluttaja ja yritys voi ryhtyä tuottamaan sähköä omaan käyttöönsä. 

aurinkokenno.jpg

Kulutusvalinnoilla on merkittävä rooli tulevaisuutta ajatellen.  

– Kannattaa huomioida, ketkä ovat tehneet ekologisempia valintoja ja toteutustapoja. Nämä eivät aina ole isoja juttuja kustannuksiltaan, sillä pienetkin valinnat kantavat tulosta pitkässä juoksussa, BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen vinkkaa. 

Solarigo.jpgTelecom logo_sininen.jpgekoenergy_logo_ekoenergia.jpgle-logo-rgb.jpg

Lumme Energia
yritysmyynti@lumme-energia.fi 
puh. 010 210 4600 (arkisin 8 - 18)