Pikkukirkon Yösoitossa Savonlinnassa tänään Cello Spirituals ja mezzosopraano Tiina Penttinen

Yösoiton solisti, mezzosopraano Tiina Penttinen, on tullut tutuksi mm. tämän kesäisestä Savonlinnan Oopperajuhlien Faust-produktiosta.
Yösoiton solisti, mezzosopraano Tiina Penttinen, on tullut tutuksi mm. tämän kesäisestä Savonlinnan Oopperajuhlien Faust-produktiosta.

Tänään tiistaina Savonlinnan Pikkukirkossa järjestettävässä Yösoitossa esiityvät Cello Spirituals -yhtye solistinaan mezzosopraano Tiina Penttinen.

Cello Spirituals –yhtye on jo 10 vuoden ajan esiintynyt yli sadassa konsertissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Yhtye on esiintynyt erityisesti baritoni Esa Ruuttusen kanssa tehden tämän kanssa myös kolme äänilevyä ja yhden DVD:n.

Lisäksi muutama vuosi sitten Cello Spirituals julkaisi saman nimisen äänitteen, joka sisältää Matti Makkosen sovittamia afroamerikkalaisia spirituaaleja. Levyllä on mukana myös sopraano Johanna Rusanen-Kartano.

Illan solisti, mezzosopraano Tiina Penttinen, on tullut tutuksi mm. tämän kesäisestä Savonlinnan Oopperajuhlien Faust-produktiosta.

Pikkukirkon Yösoitossa Cello Spirituals –yhtyeessä esiintyvät sellotaiteilijat Iida-Vilhelmiina Sinivalo, Sini Eusebio ja Matti Makkonen. Sinivaloa on kutsuttu tämän hetken johtavaksi jazzsellistiksi Suomessa. Afroamerikkalaisten spirituaalien lisäksi konsertin ohjelmassa on mm. Merikantoa ja suomalaisia kansansävelmiä.

Jo 11.kertaa järjestettävä, savonlinnalaiseksi kesäperinteeksi muodostunut ja edellisinä kesinä erityisesti ulkopaikkakuntalaisten omakseen ottama Pikkukirkon Yösoitot -konserttisarja sisältää heinäkuun iltoina järjestettävät seitsemän intiimiä konserttia.

Matti Makkosen Nova Classicsin järjestämä konserttisarja sisältää renessanssi- ja barokkimusiikkia, kamarimusiikkia klassisimin ajalta 2000-luvulle, ortodoksisia yksinlauluja, negrospirituaaleja sekä argentiinalaisia tangoja.
Konserttisarjan yhteistyössä ovat mukana myös Savonlinnan Pikkukirkko –kulttuuriyhdistys, Saimaan Ortodoksinen seurakunta, Savonlinnan Musiikkiakatemia ja Savonlinnan seurakunta.
Konserttisarjaa tukevat Musiikin edistämissäätiö ja Savonlinnan kaupunki.

Pikkukirkon Yösoitto -konsertit alkavat klo 21 ja niihin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 10 euroa. Osoite: Olavinkatu 29, 57100 Savonlinna.