Olavinlinnan kesätapahtumat jatkuvat — Nyt linnan täyttää yli tuhat finanssialan ammattilaista

Savonlinnassa vietetään OP Ryhmän henkilöstötapahtumaa, teemana on keskiaikaiset juhlat.

Petri Vanhanen

OP Ryhmän henkilöstö viettää Kesäpäiviään jälleen Olavinlinnan maisemissa. Teemana on keskiaika ja teemanmukaisesti pukeutuneet osanottajat värittävät koko viikonlopun Savonlinnan katukuvaakin. Kuva on arkistokuva.
OP Ryhmän henkilöstö viettää Kesäpäiviään jälleen Olavinlinnan maisemissa. Teemana on keskiaika ja teemanmukaisesti pukeutuneet osanottajat värittävät koko viikonlopun Savonlinnan katukuvaakin. Kuva on arkistokuva.

Savonlinna toimii viikonvaihteessa isäntäkaupunkina OP Ryhmän henkilöstön perinteisille Kesäpäiville.Tapahtuma kokoaa yhteen yli 1 400 finanssialan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Perjantaista lauantaihin vietetäviä Kesäpäiviä isännöi OP Suur-Savo, joka on rakentanut tapaamisen talkoovoimin ja yhteistyössä paikallisten kumppaneittensa kanssa.

Päivien ohjelma on rakennettu keskiaikateeman ympärille, mikä korostaa alueemme ikiaikaista historiaa ja yritteliäisyyttä. Teeman mukaisesti pukeutunut Kesäpäiväväki näkyy viikonloppuna myös Savonlinnan katukuvassa, kun osallistujat liikkuvat hotellien ja tapahtumapaikkojen välillä.

Tapahtuma täyttää Savonlinnan ja lähialueitten hotellit ja tuo talousalueen yrityksille merkittäviä tulovirtoja. Järjestäjä arvioi, että osallistujat käyttävät viikonloppuun rahaa satoja tuhansia euroja, kun mukaan luetaan osallistumismaksut, majoitukset ja ostokset.

Kesäpäivätraditio alkoi Savonlinnasta 60 vuotta sitten.

OP Suur-Savo tekee tapahtuman järjestelyissä yhteistyötä paikallisten kumppaneittensa kanssa. Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Olavinlinna ja Riihisaari, joka on lauantaina suljettu muulta yleisöltä.

OP:n henkilöstö kokoontuu Kesäpäiville joka vuosi. Ensimmäinen kerta oli Savonlinnassa vuonna 1959. Sen jälkeen on Etelä-Savossa kokoonnuttu noin 10 vuoden välein.
— Olemme itse innokkaita vuotuisilla Kesäpäivillä kävijöitä. Nyt meillä on mahdollisuus osoittaa vieraanvaraisuutta ja rakentaa unohtumattoman hauska tapahtuma työkavereille, toteaa OP Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen tyytyväisenä.

— Kesäpäivät ovat henkilökunnallemme yhdistävä iso ja hieno voimainponnistus. Yli 70 talkoolaisen voimin olemme tätä tapahtumaa rakentaneet. Odotamme innolla tulevaa viikonloppua ja olemme ylpeitä, kun saamme esitellä Etelä-Savon monipuolista tarjontaa työkavereillemme eri puolelta Suomea. Uskon, että moni palaa Savonlinnaan vielä tulevina vuosina, kun huomaan alueen upeat puitteet.

OPH - yhdistys

Henkilöstöyhdistys OP Henkilöstö OPH ry perustettiin vuonna 1945.
OPH:n toiminnan tarkoituksena on luoda ja vahvistaa OP Ryhmän henkilöstön yhteenkuuluvuutta, yhteistyötä ja yhteishenkeä tuomalla jäsentensä arkeen iloa, hyvää oloa ja yhteisiä juhlahetkiä.
OPH:lla on 12 000 jäsentä.
Hallituksen puheenjohtaja on Paula Vedenoja OP Raahesta.
Käytännön työsarkaa hoitaa toiminnanjohtaja Kaarina Juote.