Konkarit Uukuniemen Biisoniareenalla lauantaina — Kokeneiden muusikoiden "areenakeikalla" kuullaan ikivihreitä tanssimusiikin helmiä

Katri Levänen

Jouko Seppänen haluaa tarjota muusikkoystävineen nostalgisen matkan lauantaina Biisoniareenalla.
Jouko Seppänen haluaa tarjota muusikkoystävineen nostalgisen matkan lauantaina Biisoniareenalla.

Elokuun ensimmäisenä lauantaina laulu raikaa ja tanssilattia tärisee Uukuniemellä, kun joukko eteläkarjalaisia ammattimuusikkoja valloittaa Juholan Biisoniareenan.
Parikkalasta kotoisin olevan laulusolisti Jouko Seppäsen ja Matti Laukkasen ideasta liikkeelle lähtenyt konsertti on tulvillaan ikivihreitä tanssimusiikin klassikkoja, sambaa, rumbaa ja rokkia kuitenkaan unohtamatta.
— Sitä soitetaan mitä yleisö tahtoo, Seppänen summaa.

Seppänen keikkaili aktiivisesti 70-luvun lopulta aina 80-luvun loppupuolelle Karjalan pojat -yhtyeen kanssa. Tuolloin kokoonpano koostui silloisen Saaren kunnan ja Parikkalan kunnan muusikoista.
— Tanssitapahtumia oli siihen aikaan vielä paljon ja omien laskujeni mukaan Uukuniemellä keikkailimme noin 50 kertaa. Legendaaristen bingotanssien lisäksi keikkakalenteriin kuuluivat eläkeläisten tanssit ja eri järjestöjen sekä yhdistysten järjestämät tanssit, kertoo Seppänen.

Kirjastossa työskentelevä kultakurkku aloitti lauluharjoittelun 6-vuotiaana aitan rappusilla.
— Muistan ihan elävästi kuinka lauloin harjan varteen Taisto Tammen kuuluisia tangoja.

Seppäsen kanssa lauantaina esiintyvän Komiat pojat -yhtyeen jäsenet ovat tuttuja Pasi Suikkasen tanssiorkesterista. Korsuorkesterissakin soittaneella Suikkasella on takanaan jo yli 30-vuotinen muusikon ura.

Seppäsen uuden levyn teko alkaa syksyllä imatralaisen The Regents -yhtyeen kanssa ja se tulee sisältämään 2000 -luvun rakkauslauluja.
— Rakkaudestahan kaikki musiikki oikeastaan kumpuaa, hän sanoo.

Trubaduurikeikkoja Seppänen on valmis tekemään, jos kysyntää riittää. Kitara ja mies -periaatteella on musisointia voinut aiemmin kuulla muun muassa Saaren uimahallissa.
— Laulava uinninvalvoja on kieltämättä varmasti aika ainutkertainen elämys, Seppänen naurahtaa.

Ensi jouluna harrastus kohtaa työympäristön, kun Seppänen esiintyy Parikkalan ja Simpeleen kirjastoissa kauneimpien joululaulujen merkeissä. Biisoniareenan keikkaa hän pitää tärkeänä monella tavalla.
— Keikka on omistettu edesmenneelle Karjalan poikien jäsenelle ja muusikkoystävälle Martti "Masa" Anttoselle. Se on myös eräänlainen comeback -keikka, paluu Uukuniemelle, jossa on lukematon määrä hyviä muistoja. Arvostan suuresti myös Biisoniareenan yrittäjien työtä, jota he ovat kotiseutunsa hyväksi tehneet, liikuttunut Seppänen sanoo lopuksi. 

Jouko Seppänen ja Pasi Suikkasen tanssiorkesteri Komiat pojat Juholan Biisoniareenalla lauantaina 4.8. klo 19.30—00.30. Liput 10 euroa.