Muistokirjoitus: Eugenio Carpena Montes

IS

Eugenio Carpena Montes.
Eugenio Carpena Montes.

Savonlinnassa laajalti tunnettu ravintoloitsija Eugenio Carpena Montes kuoli 66-vuotiaana Espanjan Malagassa 12.11.2020 pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Hän teki elämäntyönsä elintarvike- ja ravintola-alalla sekä kotikaupungissaan Malagassa että Savonlinnassa, jossa työskenteli Savonlinnan Tuotteella, Prismassa ja Citymarketissa. Eugenio perusti Ravintola Possen, joka tuli tutuksi suurelle joukolle Enskan ystäviä.

Ravintolan ruokalista, jossa oli ripaus espanjalaisia makuja, hurmasi myös kesävieraat ja taiteilijat.

Eugenio oli itsekin kielitaitoinen taitelijaluonne ja seurusteli sujuvasti Musiikkiakatemian opettajien ja oopperalaulajien kanssa. Erityisen arvossa hän piti kamarilaulaja Tom Krausea ja hänen perhettään.

Eugenio tapasi Malagan hiekkarannalla Puumalasta kotoisin olevan matkaoppaan Marita Luukkosen, avioitui ja muutti Suomeen.

Jäämme kaipaamaan Eugeniota suurena ja hienona persoonana, jolla oli aina aikaa ystäville.

Heille syntyi kaksi lasta, Katja, joka toimii Sveitsissä arkkitehtina ja Rafael, josta tuli kitaransoiton mestari. Nykyisin hän toimii professorina Düsseldorfin Konservatoriossa. Muistamme myös Rafan konsertin Pikkukirkossa.

Vaimo Marita joutuu nyt elämään yksin Malagan hienossa asunnossa , mutta hänen turvanaan on Eugenion kuusi veljeä perheineen.

Me Malagan kävijät menetimme Enskassa suurenmoisen Malagan oppaan, joka tiesi kaiken varsinkin Malaga Antiquo kaupunginosasta. Varsinkin hyvät ravintolat ja parhaana Bistro La Campana.

Jäämme kaipaamaan Eugeniota suurena ja hienona persoonana, jolla oli aina aikaa ystäville.

Espanjalaiseen tapaan hän hemmotteli lapsiasiakkaitaan suurilla jäätelöannoksilla.

Mejores gracias por tu amistad, Eugenio. R.I.P.

Mikko Kannaste

Ravintola Possen henkilökunta

Jukka ja Ella Niskanen ja harrasteystävät

Uusimmat uutiset

Kommentoidut