Katso Starboxin bloggareiden maukkaat vinkit viikonloppuun: sitruunapiirakka, kana-pestopasta ja tuorehernekeitto

Pestokastikkeen saa tehtyä kätevästi blenderissä.

Kana-pestopastaan voi pestokastikkeen tehdä halutessan itse, ellei halua ostaa kaupasta valmista pestokastiketta.

Starbox.fi:n bloggaajat ovat jälleen kehitelleet maukkaita reseptejä loppuviikkoon.

Kakkupuoti hurmaava -blogin Mari on leiponut pääsiäispöytään ranskalaisen sitruunapiirakan, jossa on ohut muromainen pohja ja kirpeän makea sitruunatäyte. Ranskalaisen sitruunapiirakan voi haluteessaan valmistaa myös marketin pakkasaltaasta saatavaan valmispohjaan. Toisaalta, pohja on helppo valmista itse.

Kun piirakka on saatu ulos uunista, on sen annettava jäähtyä hyvin. Valmis piirakka koristellaan tomusokerilla ja tarjotaan kermavaahdon kera.

Katso maukkaan ranskalaisen sitruunapiirakan ohje täältä.

Herkuttelijat-blogissa Hertta Puumalainen kertoo ohjeen kana-pestopastaan. Tässä reseptissä pestokastike tehdään itse. Jos ei viitsi nähdä vaivaa, saa pestokastikkeita valmiina kaupasta.

Reseptiä varten tarvitaan 500 grammaa kanan filepihvejä, 300 grammaa pastaa, ruokakermaa ja erilaisia mausteita. Blenderissä tehtävään estokastikkeeseen tarvitaan basilikaa, valkosipulia, parmesaania, suolaa, oliiviöljyä ja hunajaa.

Katso tarkemmat ohjeet Hertan ja hänen siskonsa suunnittelemaan kanapastaan ja pestokastikkeeseen täältä.

Kakkupuoti Hurmaava -blogissa on tarjota tälle viikonlopulle toinenkin ohje, Crème Ninon eli tuorehernekeitto.

— Kun kevät kolkuttelee ovelle, niin jotenkin tekee mieli sanoa heipat talven ruoille. Lämmittävät keitot, kauan uunissa muhineet padat... Tilalle tulevat kevyemmät versiot, salaatit, kalat ja kesäiset keitot, kirjoittaa blogisti Mari.

Tälle viikolle Mari on kokannut tuorehernekeittoa. Keväiselle keitolle antaa pikantin makuelämyksen joukkoon kaadettava tilkkanen kuohuviiniä.

Tuorehernekeitto sopii tekijänsä mukaan alkukeitoksi tai lounaaksi hyvän leivän kera. Hienon nimen ei kannata antaa hämätä, sillä keiton valmistaa helposti, Mari huomauttaa.

Lue ohje keväiseen tuorehernekeittoon täältä.

Starbox.fi on Kaakon Viestinnän blogiyhteisö, jossa on tällä hetkellä yli 60 bloggaajaa. Blogien aihepiirejä ovat mm. hyvinvointi, matkailu, ruoka, leivonta, kauneus, muoti, urheilu, valokuvaus ja kädentaidot.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.