Parikkalan raja-asema sai 150 000 tiesuunnitteluun, Hanna Kosonen ja Jari Leppä iloitsevat hankkeen etenemisestä

Auli Terävä

Rajanylityspaikka on ollut tärkeä erityisesti tavaraliikenteelle.
Rajanylityspaikka on ollut tärkeä erityisesti tavaraliikenteelle.

Hallitus esittää Parikkalan raja-aseman tiesuunnitteluun 150 000 euroa seitsemännessä lisätalousarviossa.

Hallituksen esitys annetaan ensi viikolla eduskunnalle. Viime vuoden budjettiriihessä hallitus päätti Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisestä.

Savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) iloitsee esityksestä.

– Se on hyväksi alueen elinvoimaisuudelle, ja sitä on odotettu jo kauan. Asiat etenevät suunnitelmien mukaisesti, hän sanoo tiedotteessa.

Parikkalassa sijaitseva rajavartioasema on nykyisin tilapäinen rajanylityspaikka. Se tarkoittaa, että sitä voivat käyttää luvan etukäteen hakeneet Suomen ja Venäjän kansalaiset. Rajanylityspaikka on ollut tärkeä erityisesti tavaraliikenteelle.

– Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistyminen on tärkeää elinkeinoelämän toimintaedellytysten kohentamiselle sekä investointien ja uusien työpaikkojen syntymiselle, ministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo tiedotteessa.

– On erinomaista, että liikennesuunnittelu pääsee hallituksen päättämällä rahoituksella nyt käyntiin, vaikka prosessi Suomen ja Venäjän välillä on vielä kesken, Kosonen ja Leppä sanovat.

Tavoitteen mukaan Parikkalan rajanylityspaikan avaaminen kansainväliseksi tapahtuu vuonna 2024, ja rakennustyöt ajoittuvat vuosille 2022–2023.