Kymmenen kiinniottoa itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa, 612-marssijoita heiteltiin kananmunilla

Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä useita mielenosoituksia.

Helsingissä järjestetään Suomen satavuotispäivänä ainakin kolme mielenosoitusta.

Mielenosoituksissa on toistaiseksi otettu kiinni kymmenen ihmistä, kertoo Helsingin poliisi. Kiinniottoja on tehty poliisin mukaan niin Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen, uusnatsistisen Kohti vapautta -mielenosoituksen kuin 612-soihtukulkueenkin yhteydessä. Suurin osa kiinniotetuista pyrki poliisin mukaan häiritsemään 612-soihtumarssia.

Pääsääntöisesti poliisin mukaan kaikki on kuitenkin sujunut rauhallisesti.

— Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Paljonhan porukkaa on liikkeellä, kun on niin hyvä sää, kertoo ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisilaitokselta.

Mielenosoitukset alkoivat hieman kolmen jälkeen iltapäivällä, ja poliisi ilmoitti ensimmäisistä mielenosoituksissa tehdyistä kiinniotoista noin kello 16.35.

Kello 15.15 Hakaniementorilla alkoi Helsinki ilman natseja -mielenosoitus. Mielenosoittajat lähtivät puoli neljän aikaan kulkemaan kohti Asema-aukiota, ja poliisin tietojen mukaan kulkue etenee Hakaniemestä Rautatieaseman kautta Töölöön Hesperiankatujen väliselle alueelle. Mielenosoituksessa on poliisin mukaan noin tuhat osallistujaa.

Kello 16 Narinkkatorilla alkoi Pohjoisen vastarintaliikkeen Kohti vapautta -mielenosoitus. Sen on tarkoitus jatkua kulkueena Töölöön Kisahallille. Uusnatsien kulkueessa on poliisin mukaan noin 300 ihmistä.

Kello 18 612-soihtukulkue kokoontuu Töölöntorille, kun taas vastamielenosoittajat päättävät Hakaniementorilta Rautatieaseman kautta menevän kulkueensa joidenkin satojen metrien päähän Hesperiankatujen väliselle alueelle.

Soihtukulkueen on tarkoitus edetä illan mittaan Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle. Se saapui kohteeseensa noin kello 20.

Seuraa Helsingin Sanomien suoraa lähetystä oheisilta videoilta tai HS:n verkkosivuilta. Ylempi video seuraa Kohti vapautta -mielenosoitusta, alempi Helsinki ilman nateja -mielenosoitusta. HS:n verkkosivuilla on käynnissä myös liveseuranta.

Uutista päivitetty 6.12. klo 17.10: Päivitetty juttua ja otsikkoa, lisätty toinen videoupotus. 19.30: Lisätty toinen kappale ja Hakolan kommentti. 20.00: Lisätty maininta kananmunista ja 612:n saapumisesta Hietaniemeen, päivitetty kiinniotettujen määrä. 21.16: Päivitetty kiinniottoja toiseen kappaleeseen ja otsikkoon.

Vesa Mäkinen HS, Juho Jokinen, HS

Luetuimmat

Kommentoidut