Hallitus muutti linjaustaan – Kaikki 1–3-luokkalaiset oikeutettuja lähiopetukseen

Hallitus suosittelee edelleen myös 1–3 luokkalaisia etäopetukseen, mikäli sen järjerstäminen on mahdollista.

Katja Juurikko

Mimi ja Nea Anttila aloittivat tällä viikolla etäopiskelun kotonaan.
Mimi ja Nea Anttila aloittivat tällä viikolla etäopiskelun kotonaan.

Maanantaista alkaen kaikki peruskoulun 1–3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti asiasta perjantaina.

Kouluun ei ole kuitenkaan uuden linjauksen jälkeenkään pakko mennä, vaan hallitus suosittelee myös 1–3 luokkalaisia etäopetukseen, mikäli mahdollista.

Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla. Linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä.

Peruskoulun 4–10-luokkalaisille opetus järjestetään edelleen etäopetuksena. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo, että samalla tarkennettiin varhaiskasvatusta koskevaa linjausta. Sen mukaan varhaiskasvatuksen palveluja voivat käyttää kaikki niitä tarvitsevat lapset. Harkinnan hoidon tarpeesta tekevät huoltajat.

– Säännöksellä halutaan varmistaa varhaiskasvatus kaikille niille lapsille, joille vanhemmat tai muut huoltajat eivät muulla tavoin pysty järjestämään hoitoa, ministeriö kertoo tiedotteessa.