Petteri Orpo jatkaa kokoomuksen puheenjohtajana: "Tavoittelemme sellaista Suomea, jossa tavallinen palkansaaja voisi haaveilla siitä, että voisi ostaa asunnon ja tulla palkallaan toimeen"

Timo Jaakonaho

 Petteri Orpo jatkaa kokoomuksen puheenjohtajana.
Petteri Orpo jatkaa kokoomuksen puheenjohtajana.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi on valittu nykyinen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Orpo valittiin jatkokaudelle kokoomuksen puoluekokouksessa Porissa.

Orpo valittiin ensimmäisen kerran kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2016, kun hän haastoi silloisen puheenjohtajan Alexander Stubbin.

Orpo on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 alkaen.

Hän sanoi ehdokaspuheessaan puheenjohtajaksi, että häntä ajaa eteenpäin kaksi asiaa ylitse muiden. Ensimmäinen on Orpon mukaan se, että häntä suututtaa, miten vastuuttomasti nykyinen hallitus Suomen asioita hoitaa.

– Se motivoi jatkamaan yhteisten tavoitteiden puolesta, Orpo sanoo.

Toinen asia on se, että Orpon mukaan kokoomuksen uudistaminen on hyvässä vauhdissa. Orpo sanoo, että hän haluaa jatkaa puolueen modernisointia ja johtaa vaalityötä.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi jatkokaudelle valittu Petteri Orpo sanoo, että häntä ajaa eteenpäin kaksi asiaa ylitse muiden. Ensimmäinen on Orpon mukaan se, että häntä suututtaa, miten vastuuttomasti nykyinen hallitus Suomen asioita hoitaa.
– Se motivoi jatkamaan yhteisten tavoitteiden puolesta, Orpo sanoo.

Toinen asia on se, että Orpon mukaan kokoomuksen uudistaminen on hyvässä vauhdissa. Orpo sanoo haluavansa jatkaa puolueen modernisointia ja johtaa vaalityötä.
Orpo valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi jatkokaudelle kokoomuksen puoluekokouksessa Porissa ilman vastaehdokkaita lauantaina.
Orpo valittiin puolueen johtoon ensimmäisen kerran kesällä 2016, kun hän haastoi Alexander Stubbin.

Tällä vaalikaudella kokoomus ja etenkin sen puheenjohtaja on ollut uuden edessä, sillä kokoomus oli viime vuonna alkaneella kaudella oppositiossa ensi kertaa kahteentoista vuoteen.
Tiedotustilaisuudessa Orpo antoi kokoomuksen oppositiopolitiikalle kouluarvosanan kahdeksan. Orpon mukaan kokoomus alkoi viime syksyn jälkeen olla vahvassa iskussa ja sitten tuli korona.
"Olemme vaihtoehto vastuuttomalle politiikalle, jota Suomessa tehdään"
Orpon mukaan kokoomus aikoo myös jatkossa tukea hallituksen hyviä päätöksiä ja linjauksia. Suomen asioita hoidetaan hänen mukaansa kuitenkin niin huonosti, että oppositiopolitiikkaa todella tarvitaan.
– Meidän keskeinen viestimme on se, että me olemme vaihtoehto vasemmistopolitiikalle ja vastuuttomalle politiikalle, jota maassa tehdään, ja tulemme haastamaan hallitusta hyvin voimakkaasti työllisyydessä ja taloudessa.
Hän sanoo, että kokoomus tulee odottamaan hallitukselta konkreettisia ilmastotekoja. Kokoomus tulee Orpon mukaan myös nostamaan esiin sen, että maa velkaantuu vauhdilla ilman että hallitus uhraa ajatuksiaan sille, miten se maksetaan takaisin.

Orpo summasi, että kokoomuksen tavoitteena on olla avoin, kansainvälinen puolue, joka uskoo osaamisen ja työnteon voimaan.
– Voisi yksinkertaistaen sanoa, että me tavoittelemme sellaista Suomea, jossa tavallinen palkansaaja voisi haaveilla siitä, että voisi ostaa asunnon ja tulla palkallaan toimeen, saisi töitä ja voisi luottaa siihen, että lapset pääsisivät hyvään kouluun ja kokisivat, että sillä mitä tekee, on merkitystä, Orpo sanoo.

Orpo vie kokoomuksen myös ensi kevään kuntavaaleihin. Kokoomuksen tavoitteena on olla suurin kuntapuolue. Orpo ei kuitenkaan suostunut sanomaan, millaiseen kuntavaalitulokseen hän olisi tyytyväinen, jotta hän jatkaisi puheenjohtajana. Orpo lisäksi sanoi, että hänellä on tavoitteena viedä kokoomus myös seuraaviin eduskuntavaaleihin ja vielä sen jälkeisiin presidentinvaaleihin.