Turun puukotustapauksen uhrien määrä täsmentyi kymmeneen — uhrit näyttävät valikoituneen sattumanvaraisesti

Poliisi kertoo olevansa suhteellisen varma hyökkääjän henkilöllisyydestä.

Sami Kilpiö

Poliisi eristi alueita Turun keskustassa perjantain tapahtumien jälkeen.
Poliisi eristi alueita Turun keskustassa perjantain tapahtumien jälkeen.

Viranomaiset ovat täsmentäneet Turussa eilen tapahtuneen puukotuksen uhrilukua. Nuorehko mies ehti hyökätä kymmenen ihmisen kimppuun ennen kiinniottoa. Kaksi uhreista kuoli. Kaikki uhrit ovat aikuisia.

Puukotuksesta epäilty mies on ulkomaalaistaustainen. Kiinnioton yhteydessä poliisi ampui häntä reiteen ja mies on sairaalahoidossa. Poliisi kertoo olevansa suhteellisen varma hänen henkilöllisyydestään.

Ilta-Sanomien mukaan toinen kuolleista oli Jehovan todistajiin kuulunut nainen, joka oli jakamassa torilla esitteitä.

Poliisi on aloittanut yöllä silminnäkijöiden kuulustelut. Eilen illalla poliisi ilmoitti etsivänsä valkoista pakettiautoa, jonka epäiltiin liittyvän tapaukseen. Auto löytyi myöhemmin. Poliisi on tehnyt myös muita kiinniottoja.

Tekijän motiivista ei vielä ole tietoa. Puukotusta ei tutkita terroristisena tekona, mutta sitä ei ole suljettu poiskaan.

Turun tapahtumien vuoksi poliisi lisäsi eilen valmiuttaan ja partioiden määrää valtakunnallisesti.

Mari Pajari

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.