Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuivat koronarajoituksista

Pirjo Nyman

Ravintoloiden rajoitukset purkautuivat. Arkistokuva.
Ravintoloiden rajoitukset purkautuivat. Arkistokuva.

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat koronarajoitukset ovat päättyneet. Anniskeluaika määräytyy jälleen alkoholilain mukaisesti, eikä ravitsemisliikkeiden aukioloa tai asiakaspaikkamäärää rajoiteta.

Vaikka nämä rajoitukset poistuivat, osa koronavarotoimista jää yhä voimaan. Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun. Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina.

Ravintoloiden ja kahviloiden tulee myös huolehtia riittävästä etäisyydestä asiakkaiden välillä. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava asiakkailleen ohjeet toimintatavoista taudin leviämisen estämiseksi.

Ravintoloissa tai kahviloissa on valtioneuvoston mukaan oltava asiakkaiden nähtävillä suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa nämä rajoitukset ja velvoitteet.

Alkoholilain mukaan ravintola voi olla auki läpi vuorokauden ja alkoholia voidaan myydä aamuyhdeksästä aamuneljään. Anniskeluajan jatkaminen pikkutunneille edellyttää ilmoitusta aluehallintovirastoon.