Gospel Gentlemen on hämmentävä huippujoukko Suomen lauluntekijöitä: Löytty, Simojoki ja Laaksonen Savonlinnan Tuomiokirkossa keskiviikkona

Niityllä lunta, Sata salamaa ja Tuli kirkkoon mies ja lapsi — Pekka Simojoki, Petri Laaksonen ja Jaakko Löytty ovat legendaarisia lauluntekijöitä ja gospel-miehiä. Keskiviikkona he laulavat yhdessä Savonlinnassa.

Jani Laukkanen

Gospel-konkarit eli Gospel Gentlemen Pekka Simojoki, Jaakko Löytty ja Petri Laaksonen saapuvat keskiviikkona Savonlinnaan. Tuomisina hyvinkin tuttuja lauluja yhdessä ja erikseen.

Suomalaisen gospel-musiikin konkarit Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen tulevat keskiviikkona Savonlinnaan. Heidän edellinen kiertueensa viime syksynä täytti kirkot ääriään myöten.

Gospel Gentlemen -konserteissa miehet laulavat yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja.

Lauluntekijä-laulaja Jaakko Löytty on jättänyt syvän jäljen suomalaisten sieluihin nuoren seurakunnan musiikkikulttuurin tienraivaajana. Lastenleireiltä rippikouluihin ja kastejuhlista hautajaisiin ovat soineet Löytyn kappaleet. Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia ovat Kahden maan kansalainen,Siunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni.

— Erilaisuudestamme huolimatta yhteiset konsertit ovat kokonaisuuksia, ja niissä on mukava, leppoisa henki. Bändi on niin loistava, että jo senkin takia on hienoa kokoontua yhteen, kertoo Jaakko Löytty.

Pekka Simojoki on kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta. Hänellä on takanaan 70 äänitettä, ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on käännetty kymmenille kielille.

Tunnetuimpia Simojoen lauluja ovat Herra kädelläsi, jo klassikoksi muodostunut Tulkoon joulu (Niityllä lunta) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa.

Rippikoululaiset vuodesta ja sukupolvesta toiseen laulavat Nuoren seurakunnan veisukirjasta lukuisia Simojoen lauluja. Miehen tuorein albumi Avara on vuodelta 2016.

— On ollut ilo ja kunnia päästä tien päälle tällaisten hienojen, pitkän linjan pelimannien kanssa. Syksyn kiertue yllätti minut ja taisi yllättää yleisönkin. Harvoin on kokenut keikalla noin intensiivistä ja koskettavaa tunnelmaa, paljon naurettiin ja välillä itkettiinkin. Ihmeellisesti laulut koskettivat, sanoo Simojoki.

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen aloitti laulajanuransa 25 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen levynsä Täällä Pohjantähden alla julkaistiin 1994.

Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita. Yhteensä Laaksosen albumeita on myyty yli 250 000.

Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuihin (Sata Salamaa, Eläköön Elämä) ja joululauluista hengellisiin sävelmiin.

— Hienoa, että voimme jatkaa Gospel Gentlemen -konsertteja myös keväällä. Syksyn konserttien suosio ja ihmisten käsinkosketeltavan vahva läsnäolo ja ilo yllättivät meidät kaikki. Joillakin paikkakunnilla kirkot täyttyivät niin, että kaikki eivät mahtuneet mukaan. Kevään konserteista tulee vahva elämys, jonka muistaa pitkään!

Kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki.

Gospel Gentlemen -konsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa 8.5. klo 19. Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen.