Turun puukotusten pääepäilty ja kolme muuta vangittiin

Pääepäilty on myöntänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa olleensa vastuussa kahden ihmisen kuolemasta ja kahdeksan muun loukkaantumisesta. Muut miehet kiistävät rikosepäilyt.

Saara Tammi / HS

Poliisi järjesti Turun keskustassa rekonstruktion, jossa puukotusten tapahtumat käytiin yksityiskohtaisesti läpi.

Turun puukotuksista epäilty Abderrahman Mechkah, 18, on vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Mechkahia epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Mechkah myönsi aiheuttaneensa kuolemat vangitsemisoikeudenkäynnissään. Hän ei myöntänyt varsinaista rikosnimikettä eli terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä murhia.

Mechkah on vielä sairaalahoidossa, joten häntä kuultiin oikeudenkäynnissä videoyhteyden välityksellä.

Poliisilla ei ole varmaa tietoa epäillyn oikeasta nimestä.

Tiistaina alkuiltapäivästä krp ilmoitti vapauttaneensa yhden epäillyistä, 24-vuotiaan miehen. Kolme muuta miestä vangittiin poliisin esityksen mukaisesti.

18-vuotiaan miehen rikosnimikkeet ovat samat kuin pääepäillyllä. Myös hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Kahden muun miehen osallisuudesta on heikompi näyttö eli heitä vaadittiin vangittaviksi syytä epäillä -perusteella. Oikeus myös vangitsi molemmat, 18- ja 28-vuotiaat miehet.

Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut, mikä yhteys muilla marokkolaismiehillä oli tapahtumiin.

Tiistaina vangittavien miesten lisäksi yksi epäilty on etsintäkuulutettu kansainvälisesti.

Toni Lehtinen, Susanna Reinboth, Vesa Mäkinen HS

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä!

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.