Trump ja Putin tapaavat Presidentinlinnassa – Niinistö ottaa Trumpin vastaan Mäntyniemessä

Huipputapaamisen on määrä käynnistyä puolen päivän jälkeen.

AOP

Vladimir Putin ja Donald Trump tapaavat Helsingissä. Nyt tapaamispaikalle on saatu vahvistus.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin  huipputapaaminen järjestetään Presidentinlinnassa. Asiasta tiedotti presidentin kanslia perjantai-iltana.

Tapaamispaikka pidettiin salassa pitkään, ja spekulaatiot sen ympärillä kävivät kiivaina. Kesäkuun lopussa uumoiltiin, että valtionjohtajat voisivat kohdata Vantaalla Königstedtin kartanossa. Sitten katseet kohdistuivat Finlandia-taloon.

Tiedotteen mukaan presidentti Sauli Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa.

Maanantaiaamuna Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Mäntyniemessä vastaan Trumpin ja hänen puolisonsa Melania Trumpin. Mäntyniemen arveltiin olevan yksi tapaamispaikoista, sillä alueella hitsattiin perjantaina kaivonkansia umpeen.

Puolen päivän jälkeen noin kello 13 huipputapaaminen käynnistyy Presidentinlinnassa, kun Niinistö ottaa vastaan ensin Putinin ja sitten Trumpin.

Putinin ja Trumpin kahdenvälinen keskustelu käydään tiedotteen mukaan Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa.

Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa. Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa.

Trump ja Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden jälkeen.

Tämän jälkeen Niinistöllä ja Putinilla on tapaaminen Presidentinlinnassa.

Päivän päättää Niinistön lehdistötilaisuus Presidentinlinnassa.

Toimittajille annetuista aikataulutiedoista selvisi jo aiemmin, että huipputapaaminen ja oheisohjelma järjestetään maanantaina kello 8–16.

Lue Helsingin Sanomien juttu täältä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet