Metsäteollisuus ry siirtää neuvottelut työehdoista yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi – nykyiset sopimukset voimassa 15–27 kuukautta

"Sääntömuutoksen jälkeen Metsäteollisuus ry ei enää neuvottele työehdoista"

HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä yhdistyksen tiedotustilaisuudessa.
Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä yhdistyksen tiedotustilaisuudessa.

Metsäteollisuus ry irtautuu työehtosopimustoiminnasta, ja neuvottelut työehdoista siirretään yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi. Metsäteollisuus ry:n hallitus päätti asiasta eilen, kertoi hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä tiedotustilaisuudessa.

– Sääntömuutoksen jälkeen Metsäteollisuus ry ei enää neuvottele työehdoista, Hämälä sanoi.

Hämälän mukaan toimialan nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa sopimusalasta riippuen 15–27 kuukautta. Metsäteollisuus ry vastaa voimassa oleviin työehtosopimuksiin liittyvistä velvoitteista ja jäsenneuvonnasta työehtosopimusten päättymiseen saakka.

Hämälän mukaan sopimukset päättyvät aikaisintaan ensi vuoden lopussa ja viimeisimmät 2022 lopussa.

– Muutos toteutetaan tämän siirtymäkauden aikana, jotta yrityksillä ja henkilöstöllä on riittävä aika valmistautua tähän uuteen neuvottelumalliin.

Hämälä on Metsä Groupin pääjohtaja.

Jokainen yritys luo yrityskohtaiset neuvottelukäytännöt itse. Hämälän mukaan yritykset kunnioittavat ammattiyhdistysliikkeen oikeutta sopia ja ay-liikkeen jäsenten oikeutta järjestäytyä omista lähtökohdistaan.

– Muutoksen myötä vastuu palkoista ja työehdoista sopimisesta siirtyy sinne, missä on myös vastuu liiketoiminnan kehittämisestä, yrityksiin ja yritysten henkilöstölle eri puolelle Suomea.

Tarvittavat muutokset yhdistyksen sääntöihin valmistellaan yhdistyksen 25. marraskuuta pidettävän syyskokouksen päätettäväksi, jossa hallituksen linjaus toteutetaan.

Metsäteollisuudella on Suomessa yli 150 tehdasta ja arvoketjuineen noin 140 000 työntekijää.

Kysymykseen, miksi juuri nyt, Hämälä vastasi, että paikallisen sopimisen uudistaminen ei ole lähtenyt Metsäteollisuuden jo vuosia haluamalla tavalla käyntiin.

– Tässä ei ole pyrkimystä laskea palkkoja, vaan tämä on pyrkimys parantaa kilpailukykyä. Se millä keinoilla kilpailukykyä parannetaan ratkaistaan yrityksissä ja työpaikoilla niissä yrityskohtaisissa paikallisissa neuvotteluissa.

Hämälän mukaan uudistus ei ole reaktio tämän hetken tilanteeseen tai poliittiseen ilmapiiriin. Hänen mukaansa se lähtee Metsäteollisuuden monta vuotta sitten julkaisemasta strategisesta tavoitteesta siirtyä kohden paikallista sopimista.

Metsäteollisuus ry erosi työnantajia edustavasta Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK) neljä vuotta sitten.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kommentoi uutista lyhyesti Twitterissä sanomalla, että EK:n tavoitteena on lisätä eri tavoin paikallista sopimista työpaikoilla.

– Metsäteollisuus julkisti tänään oman ratkaisunsa siitä, miten se työmarkkinoita ja kilpailukykyä haluaa uudistaa, Häkämies tviittasi.

Jussi Nukari

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kuvaa Metsäteollisuus ry:n ratkaisua olla tekemättä enää työehtosopimuksia rohkeaksi ja oikeaksi. Avaus on hänen mukaansa merkittävä ja muuttaa Suomen työmarkkinoita.

Pentikäisen mukaan linjaus on suuri askel kohti yritys- ja työpaikkakohtaista sopimista ja vähentää ammattiliittojen valtaa.

– Tällä tiellä tarvitaan lisää toimia. Toivotaan, että Metsäteollisuus saa seuraa.

Työntekijäpuolen liitot eivät tienneet etukäteen Metsäteollisuuden päätöksestä

Paperiliiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan työntekijäpuolella ei etukäteen tiedetty Metsäteollisuus ry:n päätöksestä irtautua työehtosopimustoiminnasta.

– Tässä on aikamoinen mietiskely päällä, että mitä tässä nyt tapahtuu, mutta työnantaja saa tietysti järjestäytyä niin kuin se haluaa.

Paperiliitto aikoo Vanhalan mukaan edustaa edelleen jäseniään ja neuvotella heidän puolestaan.

Vanhalan mukaan sinänsä on näkynyt jo jonkun aikaa, että kolme isoa metsäteollisuuden yhtiötä Stora Enso, Metsä Group ja UPM ajattelevat hyvin eri tavalla esimerkiksi työmarkkinapolitiikasta ja ne ovat siksi ajautuneet erilleen toisistaan.

– Metsä Group laittaa rahat kiinni Suomeen, Storakin investoi tänne, UPM haluaa sammuttaa ja lähteä pois. Ne eivät tahdo mahtua samaan huoneeseen keskenäänkään.

Vanhala arvioi, ettei yrityksissä ole osaamista eikä järjestelmää neuvotella työehdoista.

– Onneksi tässä on puolitoista vuotta aikaa ennen kuin tessit ovat katkolla. Toivottavasti kaikki päättyy hyvin. Tässä on paljon sellaisia seikkoja, että kukaan ei vielä tiedä, mitä tapahtuu ja miten tämä vaikuttaa koko Suomen järjestelmään.

Myös Teollisuusliitolle Metsäteollisuuden yksipuolinen irtautumisilmoitus tuli yllätyksenä.

Markku Ulander

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.
Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.