Turun puukotusten vangitsemisistunto pidetään tiistaina - pääepäilty osallistuu istuntoon sairaalasta videoyhteyden välityksellä

Istunnolle on katsottu jo ajankohta, vaikka käräjäoikeus ei ollut saanut vielä poliisin vangitsemisesitystä

Saara Tammi / HS

Poliisi järjesti sunnuntaina Turun keskustassa rekonstruktion, jossa puukotusten tapahtumat käytiin yksityiskohtaisesti läpi

Turun perjantaisten puukotusten vangitsemisistunto on määrä pitää tiistaina kello 11, Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrottiin maanantaiaamuna.

Istunnolle on katsottu jo ajankohta, vaikka käräjäoikeus ei ollut saanut vielä poliisin vangitsemisesitystä ainakaan kello 8.20:een mennessä. Poliisin pitää tehdä esitys puoleenpäivään mennessä tai päästää epäillyt vapaaksi.

Poliisi on jo aiemmin ilmoittanut julkisuudessa esittävänsä pääepäiltyä vangittavaksi epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja niiden yrityksistä. Sen sijaan on epäselvää, esittääkö poliisi myös neljää muuta pidättämäänsä miestä vangittavaksi.

Pääepäilty on sairaalassa. Käräjäoikeuden mukaan hän osallistuu videoyhteyden välityksellä vangitsemisistuntoon.

Lue Helsingin Sanomien uutinen täältä.

Lasse Kerkelä

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.