Nainen tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa — 31-vuotiaan naisen uhri oli alaikäinen tyttö

Nainen tuomittiin 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin.

Elena Liseytseva

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan naisen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin.

Nainen tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille 9 000 euron korvaukset törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä aiheutuneesta kärsimyksestä. Oikeuden mukaan naisella ei ole aiempaa rikostaustaa.

Käräjäoikeuden mukaan tekohetkellä 27-vuotias nainen oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaan tytön kanssa. Vuosille 2015 ja 2016 sijoittuneet sukupuoliyhteydet ja seksuaaliset teot olivat oikeuden mukaan omiaan vahingoittamaan tekohetkellä teini-ikäisen tytön kehitystä.

Käräjäoikeuden mukaan tuomiota tukivat uhrin kertomus, hänen ja tuomitun väliset viestit sekä todistajien kertomukset.

Törkeästä raiskauksesta naista syytettiin siksi, että tekoihin epäiltiin liittyneen pakottamista tai uhrin päihtymyksestä johtuneen tiedottoman ja avuttoman tilan hyväksikäyttöä. Käräjäoikeus ei pitänyt näyttöä siltä osin riittävänä, ja syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin.

Teoista tuomittu nainen kiisti molemmat syytteet käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntiasiakirjat salassa pidettäviksi 60 vuodeksi. Tuomio ei ole lainvoimainen ja siitä on mahdollista valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.