Lompakolla: Joulupukki kierrättää hyvää mieltä mutta ei ymmärrä rahan päälle — Juttusarjassa tunnetut henkilöt kertovat suhteestaan rahaan

”Toivottavasti rahalla saa jotain, joka tuntuu lähes yhtä huikealta kuin kalanmaksaöljy pikkupeikkojen aamupuurossa”

Chiméne Bavard

Joulupukki pitää rahaa metkana asiana.
Joulupukki pitää rahaa metkana asiana.

Joulupukki ei rahasta perusta, sillä hän on saanut runsaasti hyvää mieltä lahjaksi. Sitä hän lupaa panna myös kierrätykseen.

Joulupukin kammarista Rovaniemen napapiiriltä tavoitettu pukki lähettää lämpimiä terveisiä lukijoille. Hänellä on myös erinomaisia uutisia:

— Jouluvalmistelut ovat tähän mennessä sujuneet loistavan luistavasti! Täällä Napapiirin kammarillani olen muun huiskeen ja tohinan ohella saanut tavata päivittäin iloisen siloisia joulun ystäviä ympäri maailmaa, Joulupukki kertoo.

Kysymyspatteriston viimeinen kysymys sai osan tontuista pohtimaan, mitä kaikkea voi saada ilman rahaa. Joulupukki miettiikin, että olisi hykerryttävää kuulla itse kenenkin ajatuksia tästä aiheesta vaikka toivomuskirjeeseen liitettynä.

— Oma joulutoiveeni on, että joulun aika täyttyisi ystävällisistä ajatuksista, sanoista ja teoista. Toivon meille kaikille suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa sekä satumaisen hienoa joulua!

Millainen rahankäyttäjä olet?

— Mahtavan metka juttu tuo raha. Noloa tunnustaa, mutta ihan tarkkaan en ymmärrä, mitä se on. Lupaan ottaa jonkun rauhallisen vuosisadan ja syventyä asiaan.

Oletko joskus katunut rahankäyttöäsi? Kerro esimerkki.

— Edelliseen vastaukseen viitaten palaan aiheeseen melko lähiaikoina.

Panostan jouluun. Tilanteen mukaan nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani. — Joulupukki

Mihin panostat, mistä nipistät?

— Panostan jouluun. Tilanteen mukaan nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani.

Mikä on paras hankintasi?

— Tuota, oikeastaan en omista mitään. Hyvää mieltä minulle on kertynyt roppakaupalla, mutta se on kaikki lahjaksi saatua ja kierrätykseen menevää.

Mitä muuta kuin tavaraa tai palveluja rahalla saa?

— Toivottavasti rahalla saa jotain, joka tuntuu lähes yhtä huikealta kuin kalanmaksaöljy pikkupeikkojen aamupuurossa.