Pieksämäen karanneiden nautojen tarina jatkuu – Viisi saatiin kiinni, mutta ne karkasivat uudestaan heti, kun huomasivat ympärille ilmestyneen aitauksen

Naudoilla ei vaikuta olevan koti-ikävä, sillä luonnosta löytyy niille ravintoa yllin kyllin.

Kimmo Seppälä

Osa karanneista naudoista saatiin maanantaina aitaukseen, mutta vain hetkeksi. Kuvituskuva.
Osa karanneista naudoista saatiin maanantaina aitaukseen, mutta vain hetkeksi. Kuvituskuva.

Pieksämäen Jäppilässä sunnuntaiaamuna karanneet 11 nautaa ovat yhä karkuteillä. Hyvätuuli Highland -tilan ja osan karanneista eläimistä omistava Esko Rissanen kertoo, että maanantaina naudoista viisi onnistuttiin paikantamaan.

– Rakensimme hissun kissun aitauksen niiden ympärille, mutta sitten kun ne huomasivat olevansa aitauksessa, ne menivät aidoista läpi täyttä vauhtia. Täytyy miettiä, mikä voisi olla niiden kiinni saamiseen seuraava taktiikka, Rissanen sanoo.

Viiden naudan joukko löytyi Partaharjuntien pohjoispuolelta samalta alueelta, missä naudoista oli jo tehty havaintoja maanatain vastaisena yönä ja sunnuntaina. Kuudesta muusta karanneesta eläimestä ei ole tänään tehty havaintoja.

Rissanen toteaa, että nautojen houkuttelu takaisin kotiaitaukseen on vaikeaa, sillä tähän aikaan vuodesta niille löytyy luonnosta ravintoa joka paikasta.

– Niiden jälkiä olemme tänään seurailleet ristiin rastiin. Ne ovat viilettäneet muutaman kilometrin alalla.

Rissanen toteaa, että aina on olemassa riski, että naudat kulkevat myös tiellä. Siksi autoilijoiden kannattaa Jäppilässä edelleen noudattaa varovaisuutta.

– Onneksi olemme kuitenkin aika kaukana isommista teistä, Rissanen sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut