Lääkärihelikopteri sijoittuu Uttiin — Hallituksen reformiministerien ryhmä päätti asiasta torstaina

Kaakkois-Suomeen sijoitettavan lääkärihelikopterin kotikentäksi on varmistumassa Kouvola.
Kaakkois-Suomeen sijoitettavan lääkärihelikopterin kotikentäksi on varmistumassa Kouvola.

Kaakkois-Suomeen sijoitettavan lääkärihelikopterin paikaksi on nousemassa Kouvola.

Kaakon Viestinnän saamien tietojen mukaan hallituksen reformiministerien ryhmä päätti torstaina kokouksessaan, että helikopteri sijoitetaan Kouvolaan. Pohjanmaalle sijoitettavan kopterin sijoituspaikka on Seinäjoki. Hallitus tiedottaa asiasta myöhemmin tänään.

Kopterin paikkaa on pohdittu pitkään ja kilpailua Kaakkois-Suomen sijoituspaikasta on käyty Lappeenrannan ja Kouvolan välillä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asetti työryhmän selvittämään sijoituspaikkaa. Työryhmän mukaan Lappeenranta olisi paras paikka.

Työryhmän selvityksen jälkeen Kouvolan kaupunki ja Kymenlaakson päättäjät  ryhtyivät lobbaamaan ministeri Saarikolle sijoituspaikaksi Kouvolaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet