Sosterin alueella on seitsemän todettua koronavirustartuntaa – Koko maassa todettuja tartuntoja yhteensä 1 927

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen varmennettujen tartuntojen määrä on perjantain jälkeen noussut neljällä.

Jaana Kautto

Koko maassa on THL:n mukaan todettu yli 1 900 koronavirustartuntaa.
Koko maassa on THL:n mukaan todettu yli 1 900 koronavirustartuntaa.

Suomessa on todettu nyt 1 927 varmistettua koronavirustartuntaa, käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiedoista. Määrä on kasvanut eilisestä 45 tartunnalla.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) alueella on THL:n tietojen mukaan seitsemän varmennettua tartuntatapausta. Näin ollen todettujen tartuntojen määrä on perjantain jälkeen noussut neljällä.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi perjantain lukemista peräti 267 tapauksella. THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen sanoi kuitenkin STT:lle, ettei luku kertonut tartuntojen yhtäkkisestä piikistä, vaan tapausraportoinnin viiveistä.

– Lauantaina ilmoitetut tapaukset jakautuvat takautuvasti useille päiville jopa viikon taakse, Salminen kertoi.

Hänen mukaansa tartuntakäyrät näyttävät tällä hetkellä Suomessa tasaisilta. Valtiovallan rajoitustoimet näyttävätkin Salmisen mukaan purevan.

– Jos epidemia kulkisi aivan esteettä väestössä, niin odottaisimme huomattavan paljon enemmän tapauksia per päivä.

Eniten tartuntoja varmistunut Husin alueella

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on varmistunut 1 189 koronatartuntaa, THL:n tiedoista selviää. Se on edelleen reilusti enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Esimerkiksi Pirkanmaalla tartuntoja on varmistunut 128 kappaletta, Varsinais-Suomessa 102, Keski-Suomessa 78 ja Pohjois-Pohjanmaalla 73. Esimerkiksi Itä-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla on varmistunut vain seitsemän tartuntaa kummassakin.

Sunnuntai-iltapäivään mennessä koronaan on kuollut 28 ihmistä

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on sunnuntai-iltapäivään mennessä kuollut Suomessa 28 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Sairaalahoidossa on 209 potilasta, joista tehohoidossa on 76.

Koronavirukseen kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa kolmella.

Kuolleista 20 on Helsingin yliopistollisen sairaalan ja kuusi Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut virukseen yksi ihminen.

Testattuja näytteitä on 31 700 ja laboratoriovarmistettuja tapauksia 1 927.

Uutista päivitetty kello 14.41 THL:n julkaisemilla tuoreilla luvuilla.