Vasemmistoliitolle savonlinnalaislähtöinen puoluesihteeri — Mikko Koikkalainen valittiin tehtävään Kuopion puoluekokouksessa lauantaina

”Odotan yhteistyötä Mikon kanssa”, sanoi puolueen puheenjohtajaksi uudelleen valittu Li Andersson.

Savonlinnalaistaustainen Mikko Koikkalainen on vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri. Kuva on otettu Savonlinnassa marraskuussa 2015,
Savonlinnalaistaustainen Mikko Koikkalainen on vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri. Kuva on otettu Savonlinnassa marraskuussa 2015,

Vasemmistoliitto valitsi puoluekokouksessaan lauantaina Kuopiossa uudeksi puoluesihteerikseen savonlinnalaistaustaisen Mikko Koikkalaisen, 43.

Koikkalainen voitti vastaehdokkaana olleen istuvan puoluesihteerin Joonas Leppäsen äänin 169–126. Koikkalainen siirtyy puoluesihteeriksi vasemmistoliiton järjestö- ja kuntapoliittisen asiantuntijan paikalta.

— Valinnassa kyse ei ollut kahden henkilön kilpailusta tai kamppailusta vaan jäsendemokratian ja jäsenistön tahdon toteuttamisesta. Puoluekokous on aina voimaannuttava ja yhteisöä vahvistava tapahtuma, jonka jälkeen on hyvät lähtökohdat ryhtyä valmistelemaan niin tulevia kuntavaaleja kuin vasemmistoliiton uutta periaateohjelmaakin, Koikkalainen sanoo puoluekokouksen tiedotteessa.

Syksyn aikana puoluejohtoon ehdolla olleet kiersivät ympäri Suomen piirejä tapaamassa puoluekokousedustajia. Kiertue oli Koikkalaisen mukaan poikkeuksellisen antoisa tilaisuus käydä keskustelua tulevan puoluejohdon ja jäsenistön välillä.

— Kiertue vahvisti käsitystäni siitä, että tulevalla puoluekokouskaudella erityisen tärkeää on vahvistaa puolueen sisäistä keskustelua vasemmistolaisen politiikan ydinkysymyksistä. Myös kentän toiminnan konkreettiseen kehittämiseen on satsattava. Tätä kaikkea uusi puoluejohto ryhtyy työstämään heti ensi viikolla, Koikkalainen sanoo tiedotteessa.

Li Andersson odottaa yhteistyötä Koikkalaisen kanssa

Li Andersson valittiin jatkamaan vasemmistoliiton puheenjohtajana. Hänelle ei ollut vastaehdokkaita.

Puheenjohtaja Andersson odottaa yhteistyötä Koikkalaisen kanssa.

— Mikon kokemus vasemmistoliiton järjestö- ja kuntapoliittisena asiantuntijana sekä innostus kehittää puolueorganisaatiota ovat erinomainen pohja puoluesihteerin työhön, Andersson sanoo puoluekokouksen tiedotteessa.

Työssään vasemmistoliiton puoluesihteeri vastaa muun muassa päätösten valmistelusta puolueen eri toimielimille, johtaa puolueorganisaatiota ja puoluetoimistoa sekä toimii puolueen kampanjapäällikkönä.

Koikkalainen aloittaa tehtävässään heti maanantaina 18.11.

Savonlinnan Esa Valkonen on tyytyväinen

Savonlinnalainen puoluekokousedustaja Esa Valkonen on tyytyväinen puoluesihteerivaalin tulokseen. Hän kertoo jo elokuussa kyselleensä Koikkalaiselta, lähtisikö tämä ehdokkaaksi.

— Koin, että istuva puoluesihteeri ei kiertänyt kenttää sillä tavalla kuin puoluesihteerin haluttiin kiertävän.

— Mikon tunnen hyvin. Savonlinnan kaupunginvaltuustossakin istuttiin kolme vuotta vierekkäin. Hän on avoin ja aikaansaava ihminen. Kenttä on ollut erittäin tyytyväinen siihen, että Mikolta on tähänkin asti saanut aina kaiken tarvittavan avun, Valkonen sanoo Itä-Savolle.

Koikkalainen asui Savonlinnassa syntymästään vuoteen 2003 saakka. Hän oli Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettuna vuodet 1997–2003.

Lisätty Esa Valkosen kommentit kello 18.56.