THL: Ensimmäinen koronavirustartunnan aiheuttama kuolema Suomessa 

THL:n mukaan hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt perjantaina koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin.

Mikko Suutala

Ensimmäinen koronauhri on nyt tosiasia Suomessakin.
Ensimmäinen koronauhri on nyt tosiasia Suomessakin.

THL tiedottaa, että ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema on tapahtunut Suomessa.

THL:n mukaan hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt 20.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen koronavirustartuntaan liittyvä kuolema.

THL toteaa, että Suomen ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton.

Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

Kuolemantapauksesta ei yksityisyyden suojaamiseksi anneta lisätietoja.

Tasavallan presidentin surunvalittelut koronaviruksen aiheuttaman kuolemantapauksen johdosta

- Olen saanut vahvistetun tiedon siitä, että koronavirus on vaatinut Suomessa ensimmäisen uhrinsa. Otan osaa menehtyneen omaisten ja läheisten suruun. Tämä on samalla osoitus siitä, että koronaepidemia on Suomessa siirtymässä seuraavaan, yhä vakavampaan vaiheeseen. Toivotan voimia menehtyneen läheisille, toteaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö medialle välitetyssä tiedoteessa.