Savonlinnan Kulttuurikellari avautuu kesäkuun alussa – Kesän ensimmäisestä konsertista ravintolassa päästään nauttimaan heti avajaisviikolla

Asiakkaita voi Kellarin ravintolatilaan ottaa kerrallaan 25 henkeä.

Soila Puurtinen

Toiminnanjohtaja Veera Kolehmaisen mukaan hengähdystauko on tehnyt hyvää Kulttuurikellarin toiminnalle.
Toiminnanjohtaja Veera Kolehmaisen mukaan hengähdystauko on tehnyt hyvää Kulttuurikellarin toiminnalle.

Savonlinnan Kulttuurikellari ry avaa tapahtuma- ja ravintolatoiminnan tiloissaan kesäkuun alusta lähtien, kun se jälleen on määräysten valossa suotavaa. Kulttuurikellarin saliin ei tapahtumia ole kesäkuun ajalle toistaiseksi tiedossa lainkaan, mutta Kellarin ravintolassa ohjelmaa pyritään tuomaan entistä enemmän esiin, Kulttuurikellari tiedottaa.

Kulttuurikellarilla on kevään ajan tehty strategisia ja rakenteellisia töitä ja viilattu asioita, joita ei toiminnan käynnissä ollessa ole voitu tehdä.

– On useita asioita, jotka ovat jääneet jollain tapaa kesken, kun Kulttuurikellaria tehtiin innolla ja vauhdilla. Olemme olleet nyt kaksi vuotta toiminnassa ilman pidempiä taukoja, joten toiminnallehan tällainen hengähdys tekee vain hyvää, vaikka talous onkin valitettavasti kärsinyt. Vaarassa kaatua kokonaan Kulttuurikellarin toiminta ei ole kuitenkaan ollut, avaa tilannetta toiminnanjohtaja Veera Kolehmainen lehdistötiedotteessa.

Kevään aikana on tehty erinäisiä huoltotöitä sekä työvälineiden päivitystä ja arkistointia. Myös muutostöitä on tehty. BLC:n kanssa yhteistyössä Kulttuurikellarille on asennettu valokuitu, ja jatkossa sekä tapahtumia että ravintolan asiakkaita palvelee langaton verkkoyhteys. Tähän mennessä Kellarilla ei ole ollut nettiä tarjolla. Lisäksi Kellarin ravintolan asiakas-wc on remontoitu ja ehostettu uuteen uskoon taiteilija Veera Konstin vision mukaan.

Toiminta alkaa asteittain. Ensimmäisenä avataan ravintola.

Ravintolapäällikkö Tiia Saarikko kertoo, että ruokalista muuttuu kesäiseksi ja tuoreena lisänä ovat bruschetta-leivät.

– Listalta toki löytyvät tutut liuskapotut iltapalatyyliin, raikkaat salaatit ja kauden maut, Saarikko kertoo lehdistötiedotteessa.

Juomavalikoimaan tulee kesän aikana lisää paikallisia ja alueellisia tuotteita, minkä lisäksi kesän uutuutena on Kellarin oma drinkkilista. Myös ravintolan viinilista päivittyy alkukesän aikana.

Toiminta muuttuu myös uusien työntekijöiden myötä. Tapahtumajärjestämiseen liittyen tiedusteluita on tullut yhdistykselle jonkin verran ja heinäkuulle ja elokuulle on siirretty kevään tapahtumia, mutta kesäkuun kalenteri ammottaa vielä tyhjyyttään. Varauskalenterissa on hyvin tilaa siis pienten tapahtumien tai vaikkapa yksityistilaisuuksien järjestämiseen, Kulttuurikellarin lehdistötiedotteessa mainitaan.

Kulttuurikellarin näyttelytoiminta jatkuu Kolkkokollektiivin maaliskuussa alkaneella sanataidenäyttelyllä, joka kestää läpi kesäkuun. Heinäkuun alusta alkaen on esillä puolestaan kuvataiteilija Susanna Aution teoksia.

Kellarin ravintolassa järjestettäviin näyttelyihin ja muihin tilaisuuksiin on aina vapaa pääsy.

Kesän ensimmäisestä konsertista ravintolassa päästään nauttimaan heti avajaisviikolla. Laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalon keikkakalenteri hiljeni myös koronan myötä ja hän päättää ilahduttaa paikallista yleisöä Kulttuurikellarin ravintolakeikalla, johon mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Kulttuurikellari lupaa tiedotteessa, että myös muita soolokonsertteja on mahdollisesti Kellarin ravintolan kesään tulossa.

Avoin yhtiö Kulttuurihanat on ilahtunut siitä, että se pääsee jälleen avaamaan Kellarin ravintolan.

Aukiolo- ja anniskeluaikoja on täytynyt sovittaa maan hallituksen linjauksiin ja asiakaspaikkojen lukumäärä on jouduttu puolittamaan. Asiakkaita voi Kellarin ravintolatilaan ottaa kerrallaan 25 henkeä, ravintola suljetaan joka päivä kello 23 ja anniskelun on päätyttävä tuntia ennen sulkemisaikaa.

Aukiolopäivät ovat normaalisti tiistaista lauantaihin.