Pelle Miljoona esiintyy akustisen trionsa kanssa Sulkavalla lauantaina: "On ilo tulla katsastamaan nuoruuden maisemia Saimaan syliin."

Pelle Miljoona päättää Tiittalan kartanon livekesän. "Olemme totta kai innoissamme, kun saamme Pelle Miljoonan esiintymään Rantamakasiinille."

Mediakuva

Pelle Miljoona esiintyy akustisesti trionsa kanssa lauantaina Sulkavalla Tiittalan kartanon rantamakasiineilla.
Pelle Miljoona esiintyy akustisesti trionsa kanssa lauantaina Sulkavalla Tiittalan kartanon rantamakasiineilla.

Suomirokin tunnetuimpiin pitkän linjan tekijöihin kuuluva muusikkolegenda Pelle Miljoona esiintyy lauantaina Tiittalan kartanon Rantamakasiinin elokuun Tähti-illassa.

Yhtye esiintyy tällä kertaa kokoonpanossa Pelle Miljoona Acoustic Trio, jossa Pellen lisäksi soittavat kokeneet muusikot Timo Hyle ja Harri Tyni.

Pellellä eli Petri Tiilillä on historiaa Savonlinnan seudulla. Hän valmistui Savonlinnan OKL:stä 1978. Ensimmäisen yhtyeensä Pelle Miljoona perusti Savonlinnassa vuonna 1977.

Keikkatiedotteessa kerrotaan, että Pellen muutettua pääkaupunkiseudulle yhtyeeseen liittyi vuorotellen maineikkaita muusikkoja, kuten Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Takamäki alias Sam Yaffa.

Pian alkoi ulos tulla suomirokin tunnetuimpia hittejä kuten Moottoritie on kuuma, Tahdon rakastella sinua ja Juokse villi lapsi.

Nyt takana on jo 40 albumia. Viime aikoina yhtye on levyttänyt ja esiintynyt kokoonpanoissa United, Rockers sekä nyt Sulkavalle tulevalla kokoonpanolla Akustiikka-kollektiivi.

Pelle Miljoona palkittiin heinäkuussa 2015 valtakunnallisella Juha Vainio -sanoituspalkinnolla.

Rantamakasiinilla esiintyvässä kokoonpanossa Acoustic Triossa Pelle laulaa, soittaa kitaraa ja huuliharppua.

Pitkään suomalaisia keikkalavoja muun muassa Kari Tapion kanssa kiertänyt kontrabasisti Timo Hyle on soittanut Pellen kanssa kansakoulun ykkösluokasta lähtien.

Kitaristi Harri Tyni on samoin Pelle Miljoonan pitkäaikainen muusikkokumppani, lukioajoista lähtien.

– On ilo tulla katsastamaan nuoruuden maisemia Saimaan syliin. Tiittalan kartanon Rantamakasiini on kuulemani mukaan akustiikaltaan hyvä, ja haminalaislähtöinen Acoustic Trio sopii varmasti Rantamakasiinin tunnelmaan.

– Voin luvata laadullisesti erittäin korkeatasoista musisointia, kun pääsemme kokeneiden muusikkokumppanieni kanssa lauteille, Pelle Miljoona kommentoi.

Pelle Miljoona päättää Rantamakasiinin livekesän.

– Olemme totta kai innoissamme, kun saamme Pelle Miljoonan esiintymään Rantamakasiinille. Keikkaa on toivottu paljon ja lippuja on myyty hyvin ennakkoon. Toivomme, että mahdollisimman moni varaa lipun ennakkoon, koska emme pysty myymään Rantamakasiinin kapasiteettia aivan täyteen näin korona-aikana, toteaa kartanovastaava Iina Reponen.

Pelle Miljoona Tiittalan kartanon Rantamakasiinilla 29.8.2020 klo 21 alkaen (ovet auki klo 16). liput 25 euroa ennakkoon Lippu.fi tai kahvila Alinasta.

Uusimmat uutiset