Euromusaa Rantasalmella kellon ympäri lauantaina — Esiintyjiä on yli 200

Puhallinorkesteriyhdistyksen jokavuotinen tapahtuma kokoaa paikkakunnan soittajat yhteen.

Soila Puurtinen

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen Euromusassa kuullaan monenlaista musiikkia aamukymmenestä iltakymmeneen ja lavalle nousee yli 200 soittajaa.
Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen Euromusassa kuullaan monenlaista musiikkia aamukymmenestä iltakymmeneen ja lavalle nousee yli 200 soittajaa.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys järjestää lauantaina 10.2. jokavuotisen musiikin suurtapahtuman Euromusan.

Se kokoaa yhteen paikkakunnan soittajia, orkestereita ja erilaisia kokoonpanoja.

Euromusassa on tarjolla musiikkia laidasta laitaan eri-ikäisten harrastajien ja ammattilaisten esittämänä. Lavalle nousee päivän aikana yli 200 esiintyjää.

Tapahtuma alkaa klo 10, jolloin esiintyvät C- ja B-puhallinorkesterit sekä kuullaan puhallinvalmennusryhmän esitys. Konsertit johtaa Järvi-Saimaan kansalaisopiston musiikin suunnittelijaopettaja Marja Ikonen.

Kansalaisopiston soitonopiskelijat pääsevät vauhtiin klo 11:n ja 13:n seteissä, joissa kuullaan useita soolonumeroita niin klassisen kuin viihdemusiikin puolelta.

Puolilta päivin esiintyvät Palvelutalo Harjurinteen, klarinettikvartetin, vaskiyhtyeen sekä Aikuisten puhallinorkesterin soittajat. Aikuisten puhallinorkesteria johtaa Janne Ikonen.

Kello 14 alkavassa A-orkesterin konsertissa kuullaan useita solisteja: Inka Kuokkaniemi (oboe), Sini Korhonen (baritoni), Nuutti Tossavainen (flyygelitorvi), Ronja Ikonen ja Venla Veijonen (huilu ja piccolo) sekä Leevi Koivunoro (sähköbasso).

A-orkesterin monipuolisessa ohjelmistossa kuullaan mm. Väinö Tuomisen Konserttipolkka huilulle ja piccololle, jazz-piireissäkin klassikoksi noussut Birdland sekä Grammy-palkittu teos Children of Sanchez samannimisestä elokuvasta. Konsertin johtaa Marja Ikonen.

Aikuisten viihdeorkesteri saa vuoron klo 15, jolloin luvassa on tuttuja sävelmiä kuten Pitkä kuuma kesä sekä Sataman valot. Viihdeorkesterin jälkeen luvassa on puolen tunnin verran upeita lauluesityksiä.

Päivän tapahtumiin laitetaan lisää kierroksia klo 16, kun lavan valtaavat showtanssiryhmät, Soul System Junior -kokoonpano ja Hairspray-musikaalin näyttelijät ja soittajat.

Hairspray saa ensi-iltansa Musiikki- ja teatterisali Tornadossa 20.4. ja nyt on mahdollisuus nähdä maistiaisia pirteästä musikaalista.

Loppupäivä Euromusassa on pyhitetty bändeille. Alkuillassa klo 18 alkaen esiintyvät Rantasalmen yläasteen ja lukion yhtyeet. Kattauksessa on mukana biisejä mm. Haloo Helsingiltä, Totolta, Alice Cooperilta ja Olavi Uusivirralta.

Koululaisten jälkeen bändimusiikki jatkuu vielä nuorten bändillä Aikarauta sekä aikuisten voimin Ruma Pulla -yhtyeen musiikilla.

Konsertin tukijoita ovat Rantasalmen kunnan kulttuuritoimi sekä nuorisotoimi. Yhteistyössä ovat mukana paikalliset musiikkiyhdistykset, oppilaitokset ja koulut.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen Euromusa – musiikkia kellon ympäri! Musiikki- ja teatterisali Tornado Rantasalmella lauantaina 10.2.2018 klo 10-22.

Liput 10/5 euroa myynnissä salin ovella. Kahvio auki koko päivän, lounas klo 11–14 hintaan 6 euroa.

Katso koko ohjelma tästä.

Kommentoidut