St. Olaf Summerfest luottaa kotimaiseen musiikkiin — Savonlinnan Kirkkopuiston lavalle nousee ensi kesänä Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Kauriinmetsästäjät, Neon2 ja JVG

Savonlinnassa ensi kertaa järjestettävän St. Olaf Summerfestin lavalla nähdään kesäkuussa artisteja Suomen huipulta.

Risto Hämäläinen

Huippusuosittu Kaija Koo esiintyy kesäkuussa Savonlinnassa.
Huippusuosittu Kaija Koo esiintyy kesäkuussa Savonlinnassa.

Savonlinnassa 8.—9. kesäkuuta ensimmäistä kertaa järjestettävä St. Olaf Summerfest -festivaali julkisti keskiviikkona uusia esiintyjiä.

Aiemmin julkistettujen Jenni Vartiaisen, JVG:n, Pete Parkkosen ja Neon2-yhtyeen rinnalle festivaaleille saapuu esiintymään laulaja Kaija Koo ja elektropopduo Kauriinmetsästäjät.

Kaija Koo on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä laulajista. Nainen tunnetaan vuosien varrelta muun muassa kappaleistaan Kuka keksi rakkauden, Tinakenkätyttö ja Vapaa.

Kauriinmetsästäjät Heikki Petrellin ja Tuomas Kaitasen muodostama elektropopduo. Kaksikon esikoissingle Oisit vaan sanonu nousi julkistuksen jälkeen keväällä 2016 Spotifyn viraalilistan ykköseksi ja piti myös YleX-radiokanavan Himotuimmat-listan kärkipaikkaa usean viikon ajan.

Hittejä kuullaan varmasti

Jenni Vartiainen nousi julkisuuteen alunperin Popstar-laulukilpailun kautta ja nainen lauloikin uransa alkuvuodet Gimmel-yhtyeessä.

Soolourallaan nainen on tehnyt hittejä, kuten Missä muruseni on, En haluu kuolla tänä yönä ja Junat ja naiset.

Risto Hämäläinen

Jenni Vartiainen on Suomen suosituimpia naisartisteja.
Jenni Vartiainen on Suomen suosituimpia naisartisteja.

JVG ei ole varmasti jäänyt huomaamatta keneltäkään. Energinen rapduo on tehnyt viime vuosina musiikkia menestyksekkäästi. Duo nousi suosioon Häissä-hitin myötä vuonna 2011. Esimerkeiksi kaksikon hiteistä voi nostaa muun muassa Tarkenee ja Älä jätä roikkuu.

Risto Hämäläinen

JVG on tehnyt hittejä toisensa perään.
JVG on tehnyt hittejä toisensa perään.

Pete Parkkonen nousi alunperin julkisuuteen Idols-laulukilpailun neljännen tuotantokauden finalistina. Nykyisin suomenkielistä musiikkia tekevä mies tunnetaan muun muassa hitistä Kohta sataa.

Comebackin tehnyt Neon2 oli musiikkihuipulla 1990-luvulla, jolloin yhtyeen hittikappaleet Polku, Kemiaa ja Tässä talossa julkaistiin.

Koko ensi kesän esiintyjäkaartista Jenni Vartiainen, JVG:n Ville Galle sekä Kaija Koo ovat tuttuja myös Vain elämää -tv-sarjasta.

Hieno tapahtumapaikka

Tapahtuman järjestää Osuuskauppa Suur-Savo.

Alkukesän oikukasta säätä ei tässä tapahtumassa tarvitse pelätä, sillä tapahtumaa varten Kirkkopuistoon pystytetään jättiteltta ja terassi anniskeluineen.

Osuuskaupalla tapahtumatuottajana maaliskuussa aloittanut Linda Mehtonen on kotoisin Savonlinnasta ja uskoo tulevan tapahtuman vetovoimaan.

— Kirkkopuiston alue on kaunis ja sinne saa hienosti laitettua teltan ja terassin. Esiintyjälista on todella kova, ja Savonlinnan alkukesään on tällaista tapahtumaa kaivattu. Luvassa on varmasti kivaa meininkiä, ja ihana tätä on myös tehdä.

St. Olaf Summerfestin esiintyjät

Perjantai 8. kesäkuuta

Pete Parkkonen
Jenni Vartiainen
Kaija Koo

Lauantai 9. kesäkuuta

Kauriinmetsästäjät
Neon2
JVG