Teatteri Savotan Lenin jäillä on aikuisten satu ja mielikuvitusloikka

Kesäteatteribingon mukaan kesäteatterissa pitää olla huumoria ja nakuilua. Kerimäellä Hotelli Herttuan Lenin jäillä-farssissa niitä riittää.

Teatteri Savotan Lenin jäillä-farssissa Janne Illi esittää Leniniä, Kiia Laine Erikaa ja Sannamaija Pekkarinen neiti Nylundia.
Teatteri Savotan Lenin jäillä-farssissa Janne Illi esittää Leniniä, Kiia Laine Erikaa ja Sannamaija Pekkarinen neiti Nylundia.

Taloudenhoitaja neiti Nylundilla (Sannamaija Pekkarinen) menee päiväjärjestys sekaisin, kun hän yllättää talon tyttären Erikan ( Kiia Laine) alastoman miehen seurasta merikapteenin tuvasta. Ei, Leniniä esittävä Janne Illi ei ole näytelmässä täysin alasti. Onhan hänellä pannumyssy alapäässä ja hattu yläpäässä. Sitä paitsi alastomuuteen on täysin luonnollinen selitys. Kun putoaa jäihin, pitää märät vaatteet ottaa pois, ettei palellu. Vuoden 1907 lopulla Lenin oli satimessa Suomessa ja poliisi etsi vainottuja bolsevikkeja. Leninin täytyi nousta alukseen salaa ja hän lähti yöllä ylittämään salmea jäätä pitkin. Kuinkas sitten kävikään.
Teatteri Savotta esittää Kerimäellä Hotelli Herttuassa Antti Hopian kirjoittaman farssin Lenin jäillä. Hopia leikittelee ajatuksella, mitä jos. Leninhän oli todellisuudessa paossa Suomessa. Mitä Leninille tapahtui Suomen saaristossa?
Ohjaaja Kira Boesen on iloinen siitä, että Lenin jäillä -farssi on nimenomaan suomalaiselta näytelmäkirjailijalta Antti Hopialta.
— Olen esiintynyt niin monessa brittiläisessä ja amerikkalaisessa farssissa, että ne menevät sekaisin päässäni. Kaikissa niissä farsseissa oli hotelli ja ministeri, ja roolihahmoni aina vähäpukeinen.

Minna-Liisa Riestola

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.