Adventin äänenavaus toteutetaan tänä vuonna verkkolähetyksenä – Katso Savonlinnan Silloilla -ohjelma tästä sunnuntaina kello 12 alkaen!

Perinteistä yhteislaulutilaisuutta Savonlinnan linja-autoaseman sisäpihalla ei pystytä tänä vuonna järjestämään koronaepidemiasta johtuen. Savonlinnan silloilla ja Tuomiokirkossa kuvattuun verkkolähetykseen on koostettu haastatteluita ja musiikkia.

Kaappaus Adventin äänenavaus -videolta

Hoosianna ja muut kauneimmat joululaulut soivat sunnuntaina Itä-Savon ja Savonlinnan seurakunnan yhteistyönä toteuttamassa verkkolähetyksessä, joka korvaa tämän vuoden Adventin äänenavaus -tapahtuman. Lähetyksessä soittaa Puhallinorkesteri Saimaa.
Hoosianna ja muut kauneimmat joululaulut soivat sunnuntaina Itä-Savon ja Savonlinnan seurakunnan yhteistyönä toteuttamassa verkkolähetyksessä, joka korvaa tämän vuoden Adventin äänenavaus -tapahtuman. Lähetyksessä soittaa Puhallinorkesteri Saimaa.

Perinteinen Savonlinnan seurakunnan ja Sanomalehti Itä-Savon yhteistyössä jo vuosikymmenten ajan järjestämä Adventin äänenavaus -tapahtuma toteutetaan tänä vuonna verkkolähetyksenä. Jo etukäteen kuvattua ja koostettua verkkolähetystä voi seurata Itä-Savon ja seurakunnan verkkosivuilta ja Facebookista ensi sunnuntaina kello 12 alkaen.

– Adventin äänenavaus on ollut hyvin pidetty, lämminhenkinen ja savonlinnalaisille tärkeä tilaisuus jo vuosikymmenten ajan. Se on koonnut Savonlinnan linja-autoaseman sisäpihalle vuosittain satoja ihmistä – viime vuonnakin arviolta 600–700 osallistujaa, kertoo Itä-Savon päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa.

– Tätä perinnettä ei haluttu katkaista, vaikka koronaepidemian takia tilaisuutta ei pystytäkään järjestämään nyt niin, että kokoontuisimme yhteen. Toivottavasti ihmiset löytävät verkkolähetyksen pariin. Sen valmisteluun ja toteutukseen on nyt todella panostettu.

Verkkolähetykseen on koostettu monipuolinen ohjelma työryhmän suunnitelmien mukaan. Ohjelman kuvauksesta ja editoinnista vastaa Itä-Savo, ja musiikkiosuuksien videototeutuksesta savonlinnalainen Tmi Jukan Sävel.

Haastateltavat kertovat monenlaisista silloista elämässä ja työssä

Lähetyksen juontaa seurakunnan nuorisotyöntekijä Anna Lamberg. Kuten tilaisuuden luonteeseen on aina kuulunut, tänäkin vuonna haastatteluihin on kutsuttu monia savonlinnalaisia vaikuttajia.

Haastateltavina ovat Itä-Savon kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa, Savonlinnan musiikkiopiston viulunsoitonopettaja Mariorvokki Marangi puolisonsa Rafael Maldonadon ja lastensa kanssa, Savonlinnan seurakunnan kasvatuksen työalajohtaja Juha Hakala sekä emerituskirkkoherra Jorma Marjokorpi.

Savonlinnan Silloilla -ohjelman teemana ovat erilaiset sillat.

– Savonlinna on toki siltojen kaupunki, mutta haastateltavien kanssa keskustelemme ennen kaikkea kuvaannollisista silloista, mitä heidän elämäänsä ja tehtäviinsä liittyy, Lamberg kertoo.

Haastateltavien kanssa keskustelemme ennen kaikkea kuvaannollisista silloista, mitä heidän elämäänsä ja tehtäviinsä liittyy. — Anna Lamberg

– Puhumme esimerkiksi siitä, millainen silta ihmisten välillä sanomalehti on, ja millainen silta adventti on jouluun. Mukana on monenikäisiä haastateltavia, mistä olen hyvin iloinen.

Lisäksi kaikki haastateltavat ovat saaneet valita ohjelmaan oman lempisiltansa Savonlinnasta, ja ohjelmassa nähdäänkin kauniita Savonlinnan siltoja ja rantamaisemia.

Verkkolähetyksen juontajana ja haastattelijana toimii Savonlinnan seurakunnan nuorisotyöntekijä Anna Lamberg (vas.), ja musiikkisisällöstä vastaa seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina.
Verkkolähetyksen juontajana ja haastattelijana toimii Savonlinnan seurakunnan nuorisotyöntekijä Anna Lamberg (vas.), ja musiikkisisällöstä vastaa seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina.

Hoosianna ja muut kauneimmat joululaulut ovat mukana

Lähetyksen musiikkiosuuksista vastaavat Savonlinnan seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina, laulu, sekä Puhallinorkesteri Saimaa kapellimestari Teppo Hakkaraisen johdolla.

Musiikkiosuudet on äänitetty ja kuvattu Savonlinnan Tuomiokirkossa, missä myös jokainen haastateltava saa sytyttää oman adventtikynttilänsä.

Luvassa on rakkaimpia ja adventtiin sopivia joululauluja, kuten Maa on niin kaunis, Walking in the Air sekä tietenkin Hoosianna, joka on perinteisesti laulettu yhteislauluna linja-autoasemalla joka vuosi.

– Toivottavasti moni yhtyy lauluun tänä vuonna kotisohvallaan. Ja toivottavasti jälleen ensi vuonna voimme järjestää yhteisen tapahtuman linja-autoaseman sisäpihalle kokoontuen, Jaana Rautio-Teijonmaa toteaa.

Lähetyksen laulut on tekstitetty, jotta katsojien on helppo laulaa mukana. Ohjelman kesto on noin puoli tuntia.

Anna Lamberg toivoo, että perheissä autettaisiin heitäkin, jotka eivät välttämättä osaa käyttää nykyajan tekniikkaa, pääsemään verkkolähetyksen äärelle.

– Adventin äänenavaus on ollut vuosien varrella hyvin tärkeä tapahtuma monille, etenkin ikäihmisille. Toivomme tietysti, että he pääsevät seuraamaan lähetystä, ja että tämä toteutus toisi tilaisuudelle myös uutta yleisöä, Lamberg sanoo.