Maalauksia ja ääniteoksia — Emma ja Lauri Ainala saivat apurahat taiteelliseen työskentelyyn

Emma Ainala on yksi sukupolvensa näkyvimpiä nuoria taidemaalareita.

Savonlinnalaiset taidemaalari Emma Ainala ja äänitaiteilija Lauri Ainala saivat kumpikin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston apurahat taiteelliseen työskentelyyn, Emma Ainala 24 000 euroa eli kokovuotisen apuraha ja Lauri puolivuotisen, 12 000 euroa ääntä, performanssia, videotaidetta ja kirjallisuutta yhdistävään taiteelliseen työskentelyyn.
— Teen hitaasti syntyviä öljymaalauksia, joten työ vie aikaa. Työskentelyapuraha on hieno asia, sanoo Emma Ainala, jonka näyttely on parhaillaan Mikkelin taidemuseossa ja vuosi sitten Helsinki Contemporary -galleriassa.
— Vaikka töitäni on mennyt kaupaksi varsinkin pääkaupunkiseudulla, tulo on epäsäännöllistä. Nyt voi keskittyä maalaamaan tuleviin näyttelyihin.
Emma Ainala on yksi sukupolvensa näkyvimpiä nuoria taidemaalareita. Ainala muuttivat hetkeksi Tampereelle, mutta ovat jälleen asettautuneet Savonlinnaan.
— Täällä on hyvä elää, mutta nuorille ei juuri ole töitä. Me voimme tehdä taiteellisia töitämme missä vain, yhtä hyvin Savonlinnassa.

Anniina Jeskanen

Anniina Jeskanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.