EloJubilee juhlistaa viisivuotista taivaltaan Eppu Normaalilla, Tuure Kilpeläisellä sekä Maria Lundin ja Kai Hyttisen yhteiskonsertilla — ”Juhlavuoden kunniaksi olemme laajentaneet tapahtumaa kaksipäiväisestä kolmipäiväiseksi”

Eppu Normaalin konsertti on myyty loppuun, mutta muille keikoille on vielä lippuja.

Harri Hinkka

Eppu Normaali ihastuttaa Olavinlinnassa ensi viikon perjantaina. Keikka on jo myyty loppuun.
Eppu Normaali ihastuttaa Olavinlinnassa ensi viikon perjantaina. Keikka on jo myyty loppuun.

Ensi viikon lopulla Olavinlinnassa juhlitaan EloJubilee-festivaalin viisivuotisjuhlavuotta.

— Juhlavuoden kunniaksi olemme laajentaneet tapahtumaa kaksipäiväisestä kolmipäiväiseksi, kertoo tapahtuman tuottaja Reko Tammi.

Juhlavuoden artisteja oli mietitty jo pidemmän aikaa. Festivaalin aloittaa perjantaina 16.8. Eppu Normaalin konsertti, joka liput on jo loppuunmyyty.

— Eppu Normaali on bändi, josta totta kai olen itsekin nuorena tykännyt. Se on monelle hyvin ikoninen suomalainen yhtye, ja Eppujen saaminen Olavinlinnaan on ollut pitkäaikainen haave.

Lauantai-iltaa 17.8. tähdittää Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Emma-gaalassa vuoden 2011 miessolistiksi valittu Kilpeläinen on ahkera musiikin kirjoittaja, joka on tehnyt lauluja myös paljon muille suomalaisille artisteille. Kaihon Karavaani -yhtyeensä kanssa Kilpeläinen on kiertänyt innokkaasti kotimaata ja valloittanut suomalaisten sydämet lauluillaan ja iloisella esiintymisellään. Kilpeläisen salikiertueet ovat viime vuosina olleet lähes loppuunmyytyjä.

— Tuure Kilpeläinen saavuttanut suosionsa oman näköisellä ja pitkäjänteisellä tekemisellä. Ja totta kai todella kivalla musiikilla.

Viikonloppu huipentuu sunnuntaina 18.8. Yhdessä ja yksin -konserttiin, jossa koko kansan tuntemat laulajat Maria Lund ja Kai Hyttinen kuljettavat kuulijan läpi läpi ihmiselon ilojen ja surujen.

Jiri Halttunen

Maria Lund on yksi EloJubileen tähtisolisteista.
Maria Lund on yksi EloJubileen tähtisolisteista.

Laulaja-näyttelijä Kai Hyttinen nähdään kuluvana syksynä myös Kuopion kaupunginteatterin Cabaret-suurmusikaalissa Herra Schultzin roolissa. Konsertin naissolisti Maria Lund puolestaan on tällä hetkellä yksi valovoimaisimmista musikaalitähdistä Suomessa. Uransa aikana hän on laulanut monipuolisesti muutakin musiikkia, erityisesti jazzia.

Tammen mukaan ajatuksena oli järjestää koskettava konsertti, joka kantaisi tärkeää yhteiskunnallista viestiä yksinäisyydestä ja sen torjumisesta.

— Halusin tuoda esiin sellaisia lauluja ja tarinoita, jotka rohkaisisivat ihmisiä menemään toinen toistensa luo ja muistamaan yksinäisiä ihmisiä. Se on sellaista sosiaali- ja terveystyötä. mitä kaikki me voimme tehdä.

Konsertin sovituksista ja musiikinjohdosta vastaa Heikki Elo. Konsertin suunnitteluvaiheessa mukana on ollut myös näytelmäkirjailija-ohjaaja Virpi Haatainen.

— Laulujen väliin tulee pieniä tarinoita ja hauskoja runonpätkiä. Haatainen tarinallisti ja käsikirjoitti konsertin rungon minun ja Heikki Elon ajatusten pohjalta. Uskon, että lopputuloksena on mielenkiintoinen ja koskettava kokonaisuus.

Halusin tuoda esiin sellaisia lauluja ja tarinoita, jotka rohkaisisivat ihmisiä menemään toinen toistensa luo ja muistamaan yksinäisiä ihmisiä. — Reko Tammi

Konsertin säestyksistä vastaa savonlinnalaisista muusikoista koostuva EloJubileen viihdeorkesteri.

— Olemme saaneet mukaan savonlinnalaisia huippusoittajia, kuten Teemu Takasen saksofoniin ja huiluun, Janne Järvensivun rumpuihin ja Minna Raassinan koskettimiin. Kitarassa on Juha Eskelinen, joka esitti Sevillan parturissa kitaristia.

Festivaalin taustavoimissa on vapaaehtoisilla ollut jälleen iso osuus. Heitä toimii järjestyksenvalvonnassa, ensiavussa ja muissa tehtävissä, ja Tammi haluaa antaa heille tunnustusta.

— Ilman näiden ihmisten työpanosta meillä ei olisi tällaisia festivaaleja.

EloJubilee Olavinlinnassa 16.-18.8.

Eppu Normaali perjantaina 16.8. kello 20.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani lauantaina 17.8. kello 19.

Yhdessä ja yksin — Lauluja ja tarinoita ystävyydestä, rakkaudesta ja lähimmäisen kaipuusta, solisteina Maria Lund ja Kai Hyttinen, sunnuntaina 18.8. kello 16.

Lisätietoja festivaalin kotisivuilta täältä.