Muhasaaren ensimmäinen stand up -ilta starttaa keskiviikkona — Mukana Kalliolinnan lettukahvilasta tuttu stand up -tähti Inka Valima

Lettukahvilasta ja OKL:n ylioppilasteatterista stand up -koomikon uralle ponnistanut Inka Valima on naurattanut yleisöjä Kemistä Hankoon. Valiman lisäksi illassa nähdään nousevat koomikot Heidi Mäkelä ja Jussi Lankoski.

Aleksi Kallioja

"Koomikko Inka Valima on harvinaisen hehkeä opettajatar, jonka ympärillä leijailee aina tuoreen pullan tuoksu. Sanoinko tuoreen pullan? Tarkoitin vanhan viinan." Valiman hehkeydestä pääsee nauttimaan keskiviikkona Muhasaaressa.
"Koomikko Inka Valima on harvinaisen hehkeä opettajatar, jonka ympärillä leijailee aina tuoreen pullan tuoksu. Sanoinko tuoreen pullan? Tarkoitin vanhan viinan." Valiman hehkeydestä pääsee nauttimaan keskiviikkona Muhasaaressa.

Tiesitkö, että Kalliolinnassa vuosina 2014-2015 lettuja paistanut Inka Valima naurattaa nyt stand up -komiikallaan ihmisiä ympäri Suomen? Keskiviikkona Valima viihdyttää savonlinnalaisia Muhasaaren teatterin ensimmäisessä stand up -illassa. Savonlinnan ylioppilasteatterilla oli oma osuutensa siinä, että Valima päätyi valtakunnan lavoille.

— Sykäys esiintymiseen ja itsensä haastamiseen tuli ylioppilasteatterin kautta. Kun muutin Savonlinnasta pois, oli pakko saada tilalle jotain vastaavaa, joten kävin stand up -kurssin, Valima kertoo.

Kurssin jälkeen ura lähti lentoon, ja Valima on viime aikoina nähty Vuoden tulokas -kiertueella, Apollo-klubilla ja lukuisilla stand up -keikoilla ja komiikkafestivaaleilla Kemistä Hankoon. Tulevana syksynä hänet nähdään nelosen Stand up! -ohjelmassa.

Savonlinna on Valimalle edelleen rakas paikka.

— Olen syvästi rakastunut Savonlinnaan. Yritän joka kesä käydä lettukahvilassa ja värväytyä sinne kesätöihin lettupalkalla!

Savonlinnan tulevaisuus ei Valimaa huoleta. Hän nostaa esiin Kulttuurikellarin ja Savonlinnan Uuden Taidemuseon esimerkkeinä nuoremman polven onnistuneista yrityksistä elävöittää kaupunkia.

Olen syvästi rakastunut Savonlinnaan. Yritän joka kesä käydä lettukahvilassa ja värväytyä sinne kesätöihin lettupalkalla! — Inka Valima

— Ne osoittavat sellaista luovaa hulluutta ja uskoa Savonlinnaan, joka tekee minut tosi onnelliseksi.

Muhasaaren stand up -illassa kuullaan helsinkiläistyneiden kolmekymppisten havaintoja ja kokemuksia maailmasta. Illan toinen esiintyjä Heidi Mäkelä on stand up -koomikko ja bilsan opettaja, jonka karttakeppi vaihtuu vapaalla mikrofoniin. Myös Heidi on esiintynyt Nelosen Stand Up! –ohjelmassa.

Mikko Kauppinen

Koomikko Jussi Lankoski ihastui viime kesänä Muhasaareen niin, että päätti järjestää siellä stand up -illan.
Koomikko Jussi Lankoski ihastui viime kesänä Muhasaareen niin, että päätti järjestää siellä stand up -illan.

Illan on räätälöinyt kasaan viime kesänä Muhasaaressa esiintynyt näyttelijä, lausuja ja stand up-koomikko Jussi Lankoski, joka on viimeisimmäksi näytellyt Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla. Näyttämöeläimeksi tituleerattu Lankoski valittiin kolme vuotta sitten Vuoden nuoreksi lausujaksi.

Toivottavasti yleisö uskaltaa myös nauraa ääneen, koska sitä me koomikot aina kaipaamme! — Jussi Lankoski

Naurua siis on luvassa. Lankoski toivookin, että katsojat käyttäisivät tilaisuuden hyväkseen, koska stand upista ei ole seudulla ainakaan ylitarjontaa.

— Kannattaa tulla paikalle ihan lämpimän tunnelman, vuorovaikutuksen ja naurujen takia. Toivottavasti yleisö uskaltaa myös nauraa ääneen, koska sitä me koomikot aina kaipaamme!

Yhden illan jutut - Muhasaari Stand Up, keskiviikkona 17.7. klo 20. Esityksen kesto 1 h 45 min väliajan kanssa. Lippuvaraukset numerosta 050-5265163. Lippuja voi ostaa täältä.