SINFF-viikonloppu - Yleisö pitää Savonlinnaa luontevana festaripaikkana

Savonlinnan kansainväliselle luontoelokuvafestivaalille saapuu vakioporukan lisäksi vuosittain uusia lyhytelokuvien ystäviä.

Antti Varonen

Lyhytelokuvia katseltiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Savonlinnan Teatterin entisessä teatteritilassa Kisalinnassa.

Varkautelaiset Maria Haakana ja Marita Vokkolainen olivat saaneet ystävänsä Riitta Nissisen Jyväskylästä mukaan ensimmäisen kerran Savonlinnan kansainväliselle luontoelokuvafestivaalille (SINFF) viikonlopuksi.

Haakana ja Vokkolainen ihastuivat tapahtumaan jo ensikäynnillään vuonna 2010. Siitä lähtien he ovat käyneet nauttimassa festivaalin elokuva-annista säännöllisesti.

— Sekä erityisesti tästä festivaalin tunnelmasta, Haakana sanoo.

Malmirannan laiturilla aamupäivän lämmöstä nauttinut naiskolmikko kehuu Savonlinnaa höyrylaivoineen festivaalin pitopaikkana samoin kuin tapahtuman ilmettä.

— Tämmöinen pienimuotoinen festivaali sopii meille. Ei tungosta, ei jonottamista. Ja katukeittiöstä olemme saaneet erinomaista ruokaa, Marita Vokkolainen hehkuttaa.

Perjantai-iltana Sulosaaressa pidetyn Metsänäytöksen suosio yllätti iloisesti festivaalin järjestäjätkin, kun katsomoon ei jäänyt yhtään vapaata istumapaikkaa.

Sulosaareen saatiin järjestettyä muutamia kymmeniä ylimääräisiä istuimia.

Nykyisellä organisaatiolla ja vapaaehtoisporukalla luontoelokuvafestivaaleja vietetään Savonlinnassa nyt kuudennen kerran.

Festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen uskalsi lauantaina jo varovasti arvioida, että SINFF-tapahtumasta on tullut Savonlinnaan jatkossakin vuosittain toistuva festivaali.
- Muistaa kuitenkin pitää, että tapahtuman taustalla on yleishyödyllinen yhdistys, paljon vapaaehtoistyötä, ja apurahojakin tarvitaan. Selvää on sekin, että festivaali on saanut jo ison joukon uskollisia kävijöitä, jota joukkoa täydentävät vuosittain uudet festivaalivieraat.

”Kautta likaisten varpaitteni”, tuskaili Rölli-peikko lauantaina aamupäivällä Malmirannan festivaaliteltan valkokankaalla. Aamupäivän Rölli-näytöksen jälkeen Malmirannan laiturilla laitettiin luovuus liikkeelle lasten taidetyöpajassa.

Pikkutaiteilijat levittäytyivät laivalaiturille tekemään luomuksiaan vähän kavereiden töistäkin mallia ottaen.

Aarre Wirénin äiti Laura Wirén oli SINFF-tapahtumassa mukana nyt toista kertaa. Myös häntä kiehtoo Savonlinnan festivaalissa sen erilaisuus kesän muuhun, yleiseen festivaalitarjontaan verraten.

— Ja arvostan tosi paljon kaikkia näitä ihmisiä, jotka jaksavat olla järjestämässä näin mukavaa tapahtumaa, Wirén sanoi.

Savonlinnan kansainväliset luontoelokuvafestivaalit jatkuvat sunnuntaina. Päivä starttaa käyntiin Riku Haikara -esityksellä elokuvateatteri Killassa.

Risto Leppänen

Risto Leppänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.