Huippuprofessorit musisoivat Tuomiokirkossa tiistaina — ”Samanlainen konsertti voisi hyvin olla vaikka Helsingin juhlaviikoilla”

Kamarimusiikin helmiä -konsertissa kuullaan Kodályn ja Dvořákin sinfoniamaisia teoksia. Lavalla loistavat professorit Kyoko Hashimoto, Mark Gothóni ja Marko Ylönen.

Soila Puurtinen

Mark Gothóni, viulu, Kyoko Hashimoto, piano, ja Marko Ylönen, sello konsertoivat tiistaina tuomiokirkossa.
Mark Gothóni, viulu, Kyoko Hashimoto, piano, ja Marko Ylönen, sello konsertoivat tiistaina tuomiokirkossa.

Tiistaina kello 19 tuomiokirkossa koetaan yksi Savonlinnan konserttikesän huippuhetkistä, kun professorit Kyoko Hashimoto (piano), Mark Gothóni (viulu) ja Marko Ylönen (sello) musisoivat yhdessä. Musiikkiakatemian toiminnanjohtaja Matti Makkosen mukaan näin laadukasta musiikkia kuulee harvoin.

— Tämä on harvinaista herkkua. Samanlainen konsertti voisi hyvin olla vaikka Helsingin juhlaviikoilla.

Kokoonpanon kasannut Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellisen toimikunnan jäsen ja Berliinin musiikkiyliopiston viuluosaston professori Mark Gothóni hehkuttaa konsertin ainutlaatuisuutta.

— Kyoko Hashimoto on ensimmäistä kertaa Savonlinnan musiikkiakatemian vieraana. Hän asuu Montrealissa, ja hän on käynyt paljon Suomessa esiintymässä ja opettamassa, mutta nyt olemme saaneet hänet ensimmäistä kertaa Savonlinnaan.

Näillä teoksilla on hyvin voimakas oma tarinansa, ja jokainen ihminen varmasti kokee sen ihan omalla tavallaan. Vaikka meitä on vain kaksi, tai toisessa teoksessa kolme soittajaa lavalla, musiikin voima on välillä yhtä vaikuttava kuin esimerkiksi jossakin sinfoniassa. — Mark Gothóni

Kolmas esiintyjistä on Gothonin pitkäaikainen ystävä ja soittokaveri, Sibelius-Akatemian kamarimusiikin professori Marko Ylönen.

— Marko on Sibelius-Akatemian kamarimusiikin professori, mutta hän on hyvin pidetty sellonsoiton opettaja myös, ja vakiovieras täällä Savonlinnassa.

Konsertin ohjelmassa on Kodályn Duo viululle ja sellolle sekä Dvořákin Trio f-molli op. 65. Gothónin mukaan luvassa on sinfoniamainen elämys.

— Näillä teoksilla on hyvin voimakas oma tarinansa, ja jokainen ihminen varmasti kokee sen ihan omalla tavallaan. Vaikka meitä on vain kaksi, tai toisessa teoksessa kolme soittajaa lavalla, musiikin voima on välillä yhtä vaikuttava kuin esimerkiksi jossakin sinfoniassa.

Kamarimusiikin helmiä -konsertti tiistaina 16.7. kello 19 Tuomiokirkossa, Kodaly: Duo viululle ja sellolle, Dvořák: Trio f-molli op. 65. Esiintymässä Kyoko Hashimoto, piano; Mark Gothóni, viulu ja Marko Ylönen, sello.