Tilaajalle

Oopperajuhlien uutuus Patarouva on kypsän, kokeneen ammattilaisen luomus — Päiväkirjamerkinnät kertovat Tshaikovskin transsinomaisesta säveltämisestä

Tshaikovski samaistui Patarouvan Hermannin kohtaloon: ulkopuolinen, epätoivoinen, hyljeksitty, sanoo kapellimestari Vedernikov. Patarouva vie tanssiaisista pelipuolaan, lasten leikeistä itsemurhaan.

Soila Puurtinen

Peliluola, jossa hetkessä saattoi voittaa omaisuuksia ja myös menettää ne, on taustana Patarouva-oopperalla. Pelihimo ylittää  päähenkilön Hermannin mielessä jopa rakkauden. Ooppera tuo linnan lavalle myös Pietarin suuret tanssiaiset ja eloisat katunäkymät.
Peliluola, jossa hetkessä saattoi voittaa omaisuuksia ja myös menettää ne, on taustana Patarouva-oopperalla. Pelihimo ylittää päähenkilön Hermannin mielessä jopa rakkauden. Ooppera tuo linnan lavalle myös Pietarin suuret tanssiaiset ja eloisat katunäkymät.

Ei tätä voi verrata muihin Tshaikovskin oopperoihin. Jokainen musiikin suurmies tekee aina uudenlaisen teoksen: ei Falstaff ole kuin Aida, ei Patarouva ole kuin Jevgeni Onegin.

Uusimmat uutiset