Los Weteranos vetää vielä täysillä, nyt on vuorossa Kaikkea kaunista

Pitkän linjan laulumiehet tunnelmoivat Pikkukirkossa. Los Weteranos -yhtyeen riveissä on kovanahkaisia lauluveteraaneja parhaasta päästä.

Los Weteranos -yhtyeen miehet ovat tuttuja laulumiehiä monesta Savonlinnan kuorosta. Torstaina tämä kaksinkertainen kvartetti konsertoi Pikkukirkossa.
Los Weteranos -yhtyeen miehet ovat tuttuja laulumiehiä monesta Savonlinnan kuorosta. Torstaina tämä kaksinkertainen kvartetti konsertoi Pikkukirkossa.

Torstaina pääsee nauttimaan miesten lauluyhtyeen musisoinnista. Asialla on Los Weteranos, savonlinnalaisten pitkän linjan laulumiesten yhtye, joka on konsertoi vastikään, syyskuun lopulla, Levin Marian kappelissa ja Ylläksen Pyhän Laurin kappelissa.

Nyt sama ohjelma kuullaan kotikaupungin Pikkukirkossa.

Konsertissa kuullaan pääosin hengellistä musiikkia. Osa on sovitettu tuttuihin virsisävelmiin, osa on runotekstiin sävellettyä, osa yhtyeelle erikseen sävellettyä ja sovitettua, kuten Vaivaiskoivu ja Tunturin ruska.

Konsertin otsikko, Kuinka kaunista, kokoaa musiikin aiheet mukavasti yhteen. Nimikkokappaleena voitaneen pitää Weiss & Douglasin klassikon What a wonderful world suomenkielistä versiota, jonka sovituksen yhtyeelle on tehnyt kanttori Esa Pyöriä.

Los Weteranos -yhtyeen musiikin suunnittelusta ja pääosan sovituksista vastaavat kanttorit Esa Pyöriä ja Arto Liukko, jotka myös laulavat itse yhtyeessä ja muodostavat konsertin toisen ryhmän, Duo Artésin. Duo esittää konsertissa neljä laulua.

Konserteissa kuullaan oktetin lauluina muun muassa Kiitosta veisaan, Herra ja  Siunaus suo sekä Duo Artesin lauluina muun muassa Herra on minun elämäni turva ja Katson sinun kättesi töitä. Konsertin ohjelmassa on yhteensä 16 laulua.

Los Weteranos -oktetin laulajat ovat monen savonlinnalaisen kuoron ja lauluyhtyeen kantavia voimia, olleet sitä jo monia vuosia, kuten yhtyeen nimestäkin voi päätellä. Osa laulajista myös kuoronjohtajina. Savonlinnan Mieslaulajat, Torstaikuoro, Kirkkokuoro, oktetit ja kvartetit ovat näiden laulumiesten taustalla.

Oktetissa laulavat Arho Raunio ja Keijo Pesonen (1.tenorit), Esa Pyöriä ja Pasi Savolainen (2. tenorit), Arto Liukko ja Risto Topi (1. bassot) ja Eero Luukkanen ja Unto Sinkkonen (2. bassot).

Los Weteranos: Kaikkea kaunista -konsertti 10.10. klo 19. Savonlinnan Pikkukirkko.