Entinen Idols-tähti Jani Wickholm tunnelmoi perjantaina Rantamakasiinilla Sulkavalla

Tiittalan kartanon Rantamakasiinin kesää vauhdittavat monipuoliset livekeikat.

Agata Anttonen

Muusikko, Idols-tähti Jani Wickholm tulee esiintymään Sulkavalle perjantaina.
Muusikko, Idols-tähti Jani Wickholm tulee esiintymään Sulkavalle perjantaina.

Entinen Idols-tähti, laulaja, lauluntekijä Jani Wickholm saapuu esiintymään Sulkavalle Tiittalan kartanon Rantamakasiiniin perjantaina 10. heinäkuuta.

Wickholm muistetaan Idols-ohjelman ensimmäiseltä tuotantokaudelta 2003–2004, jolloin hän sijoittui toiseksi Hanna Pakarisen napattua voiton.

Wickholmin uran tähänastinen kultakausi sijoittui vuosiin 2004–2007, jolloin hän julkaisi platinaa myyneet albumit Kaikki muuttuu ja Alumiinitähdet Sony BMG -tuotantoyhtiölle. Kolmas albumi Yhden lauseen mies oli hänen oma projektinsa.

Näiltä albumeilta on edelleenkin radiosoitossa kappaleet Hukun, Suomen neito, Kaikki muuttuu, Alumiinitähdet ja Kuu. Wickholm on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut kappaleita jokaiselle albumilleen ja tehnyt kappaleita myös muille artisteille.

Wickholmin muusikon uraa ovat hidastaneet viime vuosina henkilökohtaiset ongelmat. Hänellä on muun muassa todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, ja vuonna 2019 hänet tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta.

– Vaikeuksien kanssa on elettävä, ja keikkatyö jatkuu. Nyt on kesän keikkakalenteri hyvin täynnä ja tulen innolla soutupitäjään, Wickholm kertoo Tiittalan kartanon tiedotteessa.

Tiittalan kartanon Rantamakasiinin livekesän Keskiviikkoklubit pyörähtivät käyntiin viime viikolla. Seuraava keskiviikkoklubi on 22. heinäkuuta Pia Rydmanin tahdittamana. Heinäkuun viimeisenä lauantaina 25.7. esiintyy lupaava nuori artisti Ella Tepponen jazz- ja soulhenkisessä illassa.

– Viime keskiviikkoklubissa esiintyi Vastavirta Bros. Vastaanotto oli todella hyvä ja väkeä oli mukavasti liikkeellä. Toivomme perjantaille hyvää yleisömäärää myös Jani Wickholmin konserttiin, toteaa kartanovastaava Iina Reponen.

Makasiinin kesä päättyy 29. elokuuta, jolloin esiintymään saapuu Pelle Miljoona.

Jani Wickholm Tiittalan kartanon Rantamakasiinissa pe 10.7. klo 19.