Olavin Jazzilla kolmen keikan syyskuu — Lauantaina Kulttuurikellarin lavalle nousee Tjango!

Tjango! nähdään Kulttuurikellarin lavalla tulevana lauantaina.
Tjango! nähdään Kulttuurikellarin lavalla tulevana lauantaina.

Olavin Jazzin kolme keikkaa sisältävä syyskuu Savonlinnan Kulttuurikellarilla alkaa Tjango!-yhtyeen esiintymisellä lauantaina 7. syyskuuta kello 19.

Kulttuurikellarilla esiintyy viulisti Tero Hyväluoma, hanuristi Antti Leinonen, kitaristi Juha Savela ja kontrabasisti Tarmo Anttila.

Tjango!-yhtyeen suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo. Yhdistelmästä juontuu pohjoismaista maailmanmusiikkia ja jazzia soittavan yhtyeen nimi.

Syyskuussa vietetään Savonlinnassa Unkarin kulttuuriviikkoa. Kulttuurikellarilla sen aloittaa sunnuntaina 15.9. unkarilainen pianistia, säveltäjää ja pedagogia László Süle, joka on asunut Suomessa 30 vuotta. Hänen musiikissaan liikutaan jazzin ja modernin klassisen rajoilla. Sülen kanssa esiintyvä Senni Eskelinen on Suomen eturivin kanteleensoittaja, jonka pääinstrumentti on 39-kielinen elektro-akustinen kantele.

Unkarin kulttuuriviikkoa jatkaa torstaina 19.9. budapestiläinen Peter Sárik Trio, jossa soittavat pianisti Peter Sárik, basisti Tibor Fonay ja rumpali Attila Galf.