Päivi Pylvänäinen esiintyy tämän kesän oopperalounaalle, mukana myös Jorma Silvasti — ”Luvassa on todellinen gourmet-nautinto, sekä henkinen elämys samalla”

26. oopperalounas järjestetään Ravintola Paviljongilla maanantaina 22.7. Lounasvieraita saapuu ihastuttamaan sopraano Päivi Pylvänäinen ja Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti. Lounaan tuotolla tuetaan Savonlinnan orkesterin toimintaa.

Soila Puurtinen

Päivi Pylvänäinen hivelee oopperalounasvieraiden kuuloaistia 22.7. Arkistokuva Olavinlinnan musikaaligaalasta vuodelta 2018.
Päivi Pylvänäinen hivelee oopperalounasvieraiden kuuloaistia 22.7. Arkistokuva Olavinlinnan musikaaligaalasta vuodelta 2018.

Perinteinen oopperalounas järjestetään jälleen Ravintola Paviljongilla, ja tällä kertaa lounasvieraita hemmottelee savonlinnalaislähtöinen sopraano Päivi Pylvänäinen säestäjänään pianisti Hannu Salmenkivi. Oopperalounaan juontaja ja järjestelytyöryhmän jäsen Helena Strand iloitsee siitä, että mukaan saatiin näinkin korkeatasoinen paikallinen esiintyjävieras. Pylvänäinen on nähty tänä kesänä Olavinlinnan lavalla Sevillan Parturin Bertan roolissa.

— Toivon, että tilaisuuteen tulisi lounasvieraita, jotka haluavat nauttia erinomaisesta ateriasta upeassa ravintolassa ja samalla kuunnella loistavaa musiikkia, Strand kuvailee.

Pöytiin tarjoiltavaa kolmen ruokalajin ateriaa nauttiessaan vieraat pääsevät myös kuulemaan Jorma Silvastia, jota haastatellaan tämän päättymässä olevasta kuuden vuoden kaudesta Oopperajuhlien taiteellisena johtajana.

— Tarjolla on hyvää seuraa ja monipuolisia haastatteluja. Luvassa on todellinen gourmet-nautinto, sekä henkinen elämys samalla, Strand kuvailee.

Soila Puurtinen

Jorma Silvasti reflektoi oopperalounaalla kohta päättyvää kauttaan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana.
Jorma Silvasti reflektoi oopperalounaalla kohta päättyvää kauttaan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana.

Yleensä oopperalounaiden tuotolla on tuettu lahjakkaita musiikin ja taiteen opiskelijoita, paitsi vuonna 2007, jolloin tuotto lahjoitettiin Taidelukiolle. Tänä vuonna tilaisuuden tuotto lahjoitetaan Savonlinnan orkesterille.

— Halusimme tukea Savonlinnan orkesteria, joka tekee aivan loistavaa työtä, ja joka on nyt ollut tapetilla taloudellisen tilanteen vuoksi. Kaikki, jotka haluavat auttaa orkesteria pysymään hengissä tulevaisuudessakin, ovat tervetulleita hyväntekeväisyystilaisuuteemme.

Pylvänäiselle Savonlinnan orkesterin tukeminen on sydämenasia.

— Ensimmäinen kokemukseni orkesterisolistina laulamisesta on ollut Savonlinnan orkesterin kanssa. Se on siis minulle todella merkittävä orkesteri ja bändi, ja siellä soittaa paljon rakkaita ystäviä ja muusikoita, Pylvänäinen kertoo.

Luvassa on todellinen gourmet-nautinto, sekä henkinen elämys samalla.Orkesterin tilanne olisi tärkeä saada nyt jollain lailla rauhoittumaan. Kyllä jokainen ymmärtää, miten surullista se olisi, mikäli orkesterin toiminta loppuisi.Päivi Pylvänäinen — Helena Strand

Sopraanotähti esiintyy orkesterin hyväksi mielellään.

— Orkesterin tilanne olisi tärkeä saada nyt jollain lailla rauhoittumaan. Kyllä jokainen ymmärtää, miten surullista se olisi, mikäli orkesterin toiminta loppuisi.

Lounaalla Pylvänäinen lupaa viihdyttää vieraita kertomalla juttuja kesän oopperasta.

— Tilaisuushan tulee olemaan varmasti aika rento ja mukava. Jos minulta kysytään, niin aion kyllä kertoa juttuja siitä, miten tänä kesänä on linnassa mennyt! Toivon, että mahdollisimman moni tulisi tukemaan tätä tärkeää asiaa.

Oopperalounasta järjestää vuonna 1964 perustettu Savonlinnan Soroptimistiklubi. Klubi on osa maailmanlaajuista Soroptimist International -järjestöä, jonka tarkoitus on puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa sekä tukea naisia ja tyttöjä. Soroptimisteilla on yli 80 000 jäsentä yli 130 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1200.

Soroptimistien oopperalounas Ravintola Paviljongilla, Rajalahdenkatu 4, maanantaina 22.7. kello 12. Liput 45 euroa.

Tiedustelut ja lippujen ennakkotilaukset 15.7.19 mennessä osoitteesta savonlinna@soroptimistit.fi. Lippujen myynti Savonlinnan K-Citymarketin neuvonnassa. Oopperalounasmenu löytyy täältä.